Detta händer under jubileumsåret

2017 är ett speciellt år för fotbollen I Östergötland. Den 18 mars är det nämligen 100 år sedan ett antal klubbar i länet gick samman för att bilda Östergötlands Fotbollförbund.

Detta ska vi naturligtvis uppmärksamma på en rad olika sätt. Men vi har valt att inte lyfta fram just Östergötlands Fotbollförbunds 100-åriga tillvaro. I stället vill vi tillsammans med alla fotbollsklubbar i länet fira att vi nu verkat tillsammans i 100 år.

Jubileumsgala
Exakt på dagen 100 år efter att fotbollen gick samman i Östergötlands Fotbollförbund har vi vår stora jubileumsgala i Värmekyrkan, Norrköping. Med all respekt för all fotboll som spelas i hela länet har vi valt att lägga galan i Norrköping, där allt en gång började. Och det vore väl förmätet att inte erkänna att under de första 100 åren har Norrköping varit lite av fotbollens "huvudstad" i länet.
På jubileumsgalan hoppas vi att så många som möjligt av länets klubbar representeras. Det blir en härlig kväll med god mat, högklassisk underhållning och en och annan överraskning. Vi har satt priset så lågt vi bara kunnat för att så många som möjligt ska kunna vara med. Officiell inbjudan till er klubbar kommer ut inom kort. Men glöm inte att boka den 18 mars.

Jubileumsmottagning
Att Östgötafotbollen firar sin 100-åriga tillvaro är det naturligtvis flera som vill uppmärksamma. Dessutom finns det ett antal eldsjälar ute i klubbarna som vi vill ska få den uppmärksamhet de förtjänar. Därför har vi en liten jubileumsmottagning i Norrköpings Rådhus klockan 15.00. Självklart också det på 100-årsdagen – den 18 mars.

Aktivitetskalender
Vi vill att de aktiviteter som sker ute i klubbarna under vårt jubileumsår ska få status som jubileumsarrangemang. Alla klubbar erbjuds därför att anmäla sina aktiviteter under året så sammanställer vi allt i en speciell aktivitetskalender som redovisas på vår hemsida. Det här kan gälla både fotbollsaktiviteter, som övriga arrangemang. Huvudsaken är att det är en fotbollsklubb som står bakom arrangemanget. Anmäl era aktiviteter till andreas.green@osterg.rf.se.

Fotbollscaféer
På fem ställen kommer under året Fotbollscaféeer att arrangeras i samarbete med Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap. Fotbollscaféerna kommer att genomförs under våren i Mjölby och Åtvidaberg/Kinda, samt under hösten i Motala och Finspång. Mer info om Fotbollscaféerna kommer senare.

Jubileumsskrift
Vi jobbar för fullt med en jubileumsskrift. Målet är att den ska vara klar till våra jubileumsfestligheter den 18 mars. Vi vill gärna kröna skriften med lite skrönor och anekdoter från Östgötafotbollens 100 år. Finns det något kul att berätta från er förening är ni välkomna att höra av er till andreas.green@soterg.rf.se.

Jubileumsutställning
Under året kommer Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap att göra en liten utställning från fotbollens 100 år. Utställningen kommer att visas i Östgöta Idrottsmuseum vid Vidingsjö Motionscentrum. Vi återkommer om när utställningen börjar.

Väl mött under jubileumsåret!

Med vänlig hälsning
Östergötlands Fotbollförbund

Kjell Augustson
Jubileumsgeneral