Nominerad till Uefa som bästa amatörförening

IFK Wreta Kloster har tack vare bland annat anläggningsutveckling och Diplomerad Förening nominerats av Svenska Fotbollförbundet till Uefas gräsrotsutmärkelser i kategorin ”Bästa Amatörförening”.

Bästa amatörförening

Svenska fotbollförbundet nominerar årligen svenska fotbollsföreningar till UEFA gräsrotsutmärkelser inom ett antal olika kategorier. SvFF har valt att till UEFA gräsrotsutmärkelser 2021 nominera IFK Wreta Kloster i kategorin ”bästa amatörförening”.

- Nomineringen är ett kvitto till IFK Wreta Kloster som förening och till alla föreningens fantastiska ledare i olika roller att vi bedriver en riktigt bra fotbolls- och idrottsverksamhet och att vi också har utvecklat vår verksamhet under de senaste åren, säger Jörgen Lööv, ordförande i föreningen och fortsätter:
- Vi i IFK Wreta Kloster är också både mycket glada och stolta över att det föreningsutvecklingsarbete med både en sportslig verksamhetsutveckling och föreningens strategiska anläggningsutvecklingsarbete uppmärksammas även på nationell nivå i Sverige och också med denna nominering även internationellt på UEFA nivå.

Pusselbit i svensk fotboll

Östergötlands Fotbollförbund gläds åt IFK Wreta Klosters vägnar och ser ett stort värde att mindre föreningar har en utvecklingskraft utifrån en stor dos ideellt engagemang. Det arbetet har omfattats av Diplomerad Förening.

- Svenska Fotbollförbundets nominering av IFK Wreta Kloster visar även att små och mellanstora fotbollsföreningar är en del av Svensk Fotboll och det arbete som läggs ned och gör skillnad både syns och uppmärksammas. Det visar också att även en mindre fotbollsförening utgör en pusselbit i Svensk Fotboll, säger Ibrahim Beganovic, ordförande i Föreningsutvecklingskommittén på ÖFF.

Konstgräsplan på gång

Nu återstår att se om IFK Wreta Kloster går hela vägen och får åka på UEFA-gala. Fram till dess fortsätter utvecklingsarbetet.

- IFK Wreta Kloster kommer under hösten 2021 att anlägga en konstgräsplan på Kungsbrohov Arena i Berg. Denna nya träningsyta säkerställer att IFK Wreta Kloster också fortsättningsvis kommer att kunna erbjuda bra fotbollsförutsättningar till alla barn och ungdomar i vårt upptagningsområde även med en mycket stark tillväxt av Berg som ort under de kommande åren, avslutar Jörgen Lööv.

ÖFF säger grattis och lycka till!

FAKTA - SVFF NOMINERING

”IFK Wreta Kloster är en mindre fotbollsförening som på en mindre ort visar att det går att göra stor  skillnad vad gäller både den sportsliga verksamheten och den sociala utvecklingen vid sidan om fotbollen.

Med en tydlig plan har föreningen även utvecklat och anpassat Kungsbrohov Arena i Berg för att möta ortens tillväxt av barn och ungdomar de kommande åren.

Genom ett målmedvetet och aktivt arbete kommer också föreningen att anlägga en konstgräsplan på Kungsbrohov Arena hösten 2021.

IFK Wreta Kloster blev certifierad som en DIPLOMERAD FÖRENING av SvFF i januari 2021.”