Årets pristagare

Årets pristagare i Östgötafotbollen har utsetts och presenteras löpande i denna nyhet 20-23 december! Stort grattis till alla pristagare önskar Östergötlands Fotbollförbund.

Domarutvecklingskommittén i Östergötland har utsett Ida Kellström till årets domare 2021

Ida har i flera år varit en etablerad assisterande domare på elitnivå med flera säsonger som ordinarie i Damallsvenskan och Ettan och i år har hon tagit flera nya steg i sin domarkarriär.

Ida har under året genomgått Svenska fotbollförbundets domarutbildning Steg 3 och gått ut med högsta betyg vilket ledde till att hon den 30e oktober debuterade som domare i Elitettan i match IFK Norrköping – Borgeby. Utöver det blev hon också uttagen att vara assisterande domare i F17 EM-kval under hösten.

Den framgångsrika säsongen har inneburit att Ida nominerats att bli FIFA-domare inför nästa säsong och blir därmed Östergötlands enda domare med den klassificeringen.

Ida är ett föredöme för alla domare i Östergötland på det sätt hon arbetar med att hela tiden vilja utvecklas. Hennes domarskap bygger på en god fysik och ett stort engagemang för fotboll i synnerhet och idrott i allmänhet. Utöver sitt domarskap bidrar hon mycket till Östergötlands föreningsliv via sitt arbete på RF-SISU där hon bland annat stöttar föreningar med Kassörsutbildningar. Detta gör Ida till en god ambassadör för respekt i fotboll.

Trots att Ida redan nått långt i sin domarkarriär så har hon många år kvar som aktiv och det finns många utmaningar än att bemästra och upplevelser att njuta av. 

Lycka till och grattis till utmärkelsen önskar Östergötlands domarutvecklingskommitté.

 

imageusinm.png

Årets herrjunior i Östergötland 2021

Edvin Tellgren, IFK Norrköping

Edvin är lyhörd och ödmjuk på och utanför plan. Edvin är en spelare som spelar moget med bra spelförståelse och bra fysik. Edvin är en

spelare IFK tror mycket på. Edvin tillhör IFK Norrköpings A-trupp Edvin har debuterat i allsvenskan. Edvin har även spelat matcher med IFK:s P19. Edvin har varit en viktig spelare i Sveriges 16-års landslag.

imagenm5qs.png

Årets Damjunior
Molly Wiklander, IFK Norrköping.
Har som 18-åring spelat 24 matcher i Elitettan, 12 från start och inbytt i 12 matcher.
Hon har utvecklats väldigt mycket denna säsong och några av hennes spetsegenskaper är att hon är snabb, fysiskt stark och har ett bra tillslag. 

imagefy79.png

Årets Herrspelare 2021 

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping

Östergötlands Fotbollförbund har utsett Samuel Adegbenro från IFK Norrköping FK till årets herrspelare.
Samuel sätter laget för jaget. Samuel är en hårt arbetade spelare med en grym teknik som ger allt för sitt lag i alla situationer på plan.
Med sin professionella inställning både på match och träning har han blivit en stor förebild för länets unga fotbollsspelare.
Han har också visat att han är allsvenskans bästa målskytt genom att vinna skytteligan med 17 mål efter 30 spelade matcher i allsvenskan. Samuel blev utsedd till allsvenskan bästa forward 2021.

imagerpes4.png

Årets Damspelare 2021

Uchenna Grace Kanu, Linköpings FC

Östergötlands Fotbollförbund har utsett Uchenna Grace Kanu till årets damspelare i länet. Av många har hon ansetts varit lagets bästa denna säsong.
Hon är fysiskt stark, snabb och riktigt vass i djupled. Målfarlig och ständigt ett hot. Uchenna gjorde 14 mål i allsvenskan.

image6xp5d.png

Årets herrspelare  - Futsal
Johan Roxström, Norrköping Futsal Klubb

Östergötlands Fotbollförbund har utsett Johan till den första historiska pristagaren årets herrspelare i Futsal.

 

Johan är en spelare som varit med från Futsalens födelse i Östergötland. En stor profil som med sina mål bidragit till många poäng för sitt lag och levererat över tid, med en kanonsäsong i ryggen!
På plan är ”Rocky” en ledare och har även gjort sig känd som en FAIR PLAY-förespråkare.
image51s6v.png

My Malmström – Ektorp Futsal

Östergötlands Fotbollförbund har utsett My till den första historiska pristagaren till årets damspelare i Futsal.

My känns redan som en rutinerad Futsalspelare och har blivit en ledare på plan och vice lagkapten i Ektorp Futsal trots att hon bara hunnit bli 21 år gammal.
1-5 december 2021 representerade hon det Svenska Landslaget under läger på Bosön.
My Malmström har varit en av Ektorps ledande offensiva spelare som tagit laget till två raka SM-slutspel.


imageljf7s.png