Aktuellt från ÖFF okt

Här kan du läsa aktuell förbundsinformation från Östergötlands Fotbollförbund gällande tävling-, domar-, förenings och fotbollsutveckling.

FÖRBUNDSINFORMATION

RF:S KOMPENSATIONSSTÖD TILL FÖRENINGAR
Mellan den 15 oktober och den 26 oktober är ansökan öppen för alla SvFF:s föreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och ökade kostnader på grund av pandemin perioden 1 maj till 28 september 2021.

https://aktiva.svenskfotboll.se/nyheter/2020/10/rfs-kompensationsstod/

Kontaktperson: Föreningens idrottskonsulent på RF-SISU Östergötland


FÖRBUNDSSTÄMMOR 2022

Östergötlands Fotbollförbund bjuder in till årsmöte och representantskapsmöte på Valla Folkhögskola onsdagen den 2 mars 2022.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/10/forbundsstammor-2022/

Kontaktperson: Thomas Kölnäs, thomas.kolnas@idrottostergotland.se


TÄVLINGSINFORMATION

FRIMÅNADEN FÖRSKJUTS I ÅR
Den så kallade frimånaden - där amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande - infaller normalt mellan 15 november och 15 december. På grund av pandemin har seriespelet i år förskjutits så att många tävlingar inte är färdigspelade när denna period infaller. Förbundsstyrelsen har därför beslutat att frimånaden 2021 flyttas till mellan 29 november och 29 december.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/09/frimanaden-forlangs/

Kontaktperson: Carro.Phalen@idrottostergotland.se


INBJUDAN ÖSTGÖTACUPEN 2022

ÖFF inbjuder till Östgötacupen 2022 (för Herr- resp Damseniorlag i fotboll) Tävlingarna vänder sig till representationslag i fotboll (dam- respektive herrlag, 11v11). Vi spelar enligt samma spelform som de senaste säsongerna och inleder tävlingen med gruppspel. Sista dag för anmälan är den 10 november 2021.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/09/inbjudan-ostgotacupen-2022/

Kontaktperson: Carro.Phalen@idrottostergotland.se

UTREDNING AV ÖFF:s SERIESYSTEM HERRAR

ÖFF:s Tävlingsutvecklingskommitté (TUK) har under en längre tid granskat statistiken över antal lag i seriespel och uppmärksammat den trend vi nu ser på herrsidan.

TUK ser framförallt tappet kring herrarnas utvecklingsserier där vi på 20 år har gått från 122 U-lag till 44 U-lag i Östergötland. Vi ser också att föreningar haft en stor utmaning under pandemin att kunna behålla både A-lag och U-lag i våra serier.

TUK vill därför höra föreningarnas åsikter kring en rak seriepyramid på herrsidan och har därför skapat en enkät för att ta del av föreningarnas åsikter. Det är av största vikt att varje förening gör sin röst hörd och svarar på vår enkät. Enkäten finner ni på länken nedan. ÖFF ber er att prata ihop er inom föreningen för att sedan besvara enkäten senast den 31 oktober 2021.

https://forms.gle/VNq9YTS7YSXTFEeH8

Kontaktperson: Carro.Phalen@idrottostergotland.se

 
INFORMATION FOTBOLLSUTVECKLING


ANMÄLAN VINTERPROFFSLÄGER

ÖFF:s Vinterproffsläger genomförs alltid på höstlovet för pojkar och flickor 13 och 14 år. Nytt för i år är att vi ska ha Futsalläger för flickor och pojkar 14–16 år (2005–2007). Vi hoppas kunna genomföra övernattningsläger.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/08/vinterproffslager-2021/

Kontaktperson: Stefan.Strandberg@idrottostergotland.se

REPORTAGE: FOTBOLLSUTVECKLING HOS ÅBY IF

Östergötlands Fotbollförbunds fotbollsutvecklare begav sig till Åby IF med det senaste inom ledar- och spelarutbildning i bagaget. Det blev en härlig fotbollsdag på och runt planerna med ledare, unga ledare, spelare och föräldrar. Självklart var ”Mr Åby IF” på plats som sett till att föreningen varit tidig på många bollar sedan 1969.

Länk till reportaget
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/08/aby-if/

Kontaktperson: Stefan.Strandberg@idrottostergotland.se eller Dan.Elofsson@idrottostergotland.se

 
INFORMATION FÖRENINGSUTVECKLING

LOTORPS IF IDEELLA VÄG TILL DIPLOMERAD FÖRENING

Det finns lika många vägar fram till Diplomerad Förening som föreningar. Lotorps IF har med en tydlig plan, ideell kraft, stöd och uthållighet genomfört en utvecklingsresa till Diplomerad Förening. Det har stärkt fotbollsutvecklingen och föreningsdemokratin.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/10/lotorps-if/

Kontaktperson: kjell.storm@rfsisu.se

IFK NORRKÖPING ÄR DIPLOMERAD FÖRENING

IFK Norrköping har numera blivit Diplomerad Förening av Svenska Fotbollförbundet efter att förankrat och utvecklat sin ungdomsföreningsverksamhet utifrån ett barn och ungdomsperspektiv. Att som elitförening ta sig an Diplomerad Förening sänder viktiga signaler om att vara en del av fotbollsfamiljen och hänga med i samhällsutvecklingen.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/08/ifk-norrkoping-diplomerad-forening/

Kontaktperson: kjell.storm@rfsisu.se

ANMÄL FÖRENINGEN TILL FIFTY-FIFTY

Nu ger ÖFF och RF-SISU i samarbete med Länsförsäkringar Östgöta styrelser en spännande möjlighet kring Jämställd Fotboll. Det handlar om FIFTY-FIFTY – en kostnadsfri webbaserad utbildning som är enkel genomföra med tydligt resursstöd och syfte.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/06/fifty-fifty/

Kontaktperson: Johan.Thoren@idrottostergotland.se

INFORMATION DOMARUTVECKLING

DOMARUTVECKLINGSPROJEKTET ”INGEN DOMARE – INGEN MATCH”
Östergötlands Fotbollförbund har ett samarbete med Advokatfirman Glimstedt Östergötland för att satsa på ungdoms- och föreningsdomare. Det görs inom ramen för projektet "Ingen domare – ingen match" som ska stötta föreningarna i sitt utvecklingsarbete rörande domare.

Läs mer via länken:
Projekt Ingen domare - Ingen match - Östergötland (svenskfotboll.se)

Kontaktperson: Egzon.Krueziu@idrottostergotland.se.


TIPS FRÅN COACHEN
Nu lanseras tellyoursportstory.se - en digital arena fylld av fotbollstjärnor och förebilder där föreningar, lag och tränare kan arbeta med koncept utifrån storytelling och förebilder för en jämlik och jämställd fotboll. TYSS har växt fram genom ett samarbete mellan Olika Förlag, ÖFF och RF-SISU Östergötland.

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/09/tyss/


Kontaktperson:
Johan.Thoren@idrottostergotland.se

PANTMATCHEN – DU HAR VÄL INTE MISSAT PANTAMERA EXPRESS
Nu kan du som förening registrera dig för Pantmatchen och få in pant på återvinningscentraler där Pantamera Express-maskiner finns. Läs mer via länken:

https://ostergotland.svenskfotboll.se/forening/pantmatchen/

Kontaktperson:
Johan.Thoren@idrottostergotland.se