TACK TJONNE för allt tävlingspusslande!

Östergötlands Fotbollförbunds ”legendariske” tävlingsadministratör Tjonne Andersson går i pension efter en fotbollsresa som tog sin början i Boxholms IF.

Det finns bara en Tjonne

Under åren har Tjonne Andersson blivit ”Tjonne” (vilket är hans riktiga namn) med en mängd ledare inom Östgötafotbollen när det handlat om tävlingsfrågor. Ett stort arbete årligen har varit serieindelningen som Tjonne skött med hjälp av bland annat klassiska kartor, häftstift och inritade zoner med garntrådar. Det har också stundtals blivit heta dialoger på telefon för att sedan övergå även till e-mail med engagerade ledare. Klart är att det under Tjonnes tid har årligen spelats tusentals och åter tusentals matcher!

Fotbollsresan började i BIF

År 1984 fick Tjonne ett erbjudande att bli Boxholms IF:s förste anställde kanslist. På grund av en skada har han aldrig spelat fotboll själv, men däremot varit lagledare för B-laget i ”BIF”. Det blev full fart och stort engagemang från start. Uppstart av lag, sponsorjakt, administration och lansering av bingo och den populära bilbingon på Svartåvallen vara bara några saker som ingick i arbetet och arv som lever vidare än idag.

Passion för musiken

Förutom fotbollen och föreningslivet förknippas ”Tjonne i Boxholm” starkt med musik. Via den kommunala musikskolan kom Tjonne att spela klarinett i Berne Hallins band. Tack vare Boxholms utbyte med vänorten Quickborn i Tyskland blev musikresor ett återkommande inslag och musikupplevelser. Numera är den musikala hemvisten Tranås Musikkår med repetitioner och konserter på repertoaren.

Pusslande på kansliet

Ingen kunde undgå tydligheten och utvecklingskraften hos Tjonne vilket ledde till att han erbjöds ett vikariat hos ÖFF. Det ledde fram till en tävlingstjänst och inför varje säsong har det inneburit ett stort pusslande när 1200 lag ska delas in i serier och matcher över länet och mellan län ska genomföras. Protester och överklaganden har hört till vardagen och då gäller det som Tjonne att ha serierna, lagen och tävlingsreglementet på sina fem fingrar.

Stort tack för alla år i fotbollens tjänst Tjonne!
Vi ses runt fotbollsplanerna!
THOMAS KÖLNÄS, KANSLICHEF ÖFF

Stort tack för allt!

Oavsett hur matcherna slutat, om domare, spelare eller ledare varit nöjda eller missnöjda, så har ingen kunnat tagit miste på Tjonnes engagemang och kärlek till fotbollen!

Det är väldigt många inom ÖFF och Östgötafotbollen som skickar ett stort TACK till Tjonne för hans enorma insatser för tävlingsfotbollen. Nu får han som pensionär ännu mer tid att ägna sig åt sina stora passioner i sitt kära Boxholm.

Bildtext
Tjonne lämnar över en av seriekartorna till efterträdaren Carro Phlalén