Aktuellt från ÖFF - Juni

AKTUELLT FRÅN ÖFF Juni 2021 Här kommer samlad aktuell information från Östergötlands Fotbollförbund kring vad som är på gång samt det senaste om läget kring Covid 19.

FÖRBUNDSINFORMATION - AKTUELLT OM COVID 19

LÄTTADE RESTRIKTIONER FRÅN 1 JUNI
Från och med tisdag den 1 juni lättas de rådande nationella pandemirestriktionerna vilket påverkar bland annat fotbollsaktiviteterna i landet och möjligheten till publik vid matcher


Kontaktperson:
Carro.Phalen@idrottostergotland.se

INFORMATION OM TÄVLINGSVERKSAMHET

ANMÄL TILL FOTBOLLSLIGAN
Fotbollsligan är ett nytt tävlingskoncept inom svensk fotboll som kommer att ligga inom ramen för motionsfotboll. Ny spännande möjligheter med 7 mot 7, Sammandrag, 13-19 år och utan domare.


Kontaktperson
: Carro.Phalen@idrottostergotland.se


ANMÄL TILL UTMANINGEN!

I Utmaningen kan föreningslag delta och utmana andra lag. Respektive lag spelar så många matcher man själv önskar. Utmaningen riktar sig både till lag i seriespelet som önskar fler matchtillfällen och till lag inom föreningen som bara tränar och vill spela match ibland.


Kontaktperson
: Carro.Phalen@idrottostergotland.se

INFORMATION OM FOTBOLLSUTVECKLING

ÖFF UTBILDNINGSLÄGER STÄLLER OM TILL DAGLÄGER
Östgötalägren är en uppskattad tradition inom Östgötafotbollen som gett glädje till fotbollsspelare under 40 år. Utveckling för alla - på och utanför planen! Inför sommaren utifrån läget med Covid 19 ställer vi om till dagläger.


Kontaktperson: Stefan.Strandberg@idrottostergotland.se


INFORMATION OM PROJEKTSTÖD – UTVECKLINGSMEDEL FÖR FÖRENINGAR
Har Din förening några funderingar kring satsningar på ”behålla spelare 13-19 år” eller ”ledarutveckling”. Det finns resurser kvar att söka för föreningar.


Kontaktperson:
Dan.Elofsson@idrottostergotland.se


FOTBOLLSUTVECKLARNA ÄR REDO FÖR FÖRENINGARNA
Östergötlands FF:s utbildningsverksamhet ska präglas av tillgänglighet och kvalité. Oavsett var i distriktet din förening finns kan ni få samma stöd när det gäller utbildning inom ledar- och spelarutbildning. Varje förening i Östergötland har en fotbollsutvecklare (FU) kopplad till sig som kan vara ert stöd och hjälpa er efter vad era behov är.


Kontaktperson: Stefan.Strandberg@idrottostergotland.se eller Dan.Elofsson@idrottostergotland.se

INFORMATION OM FÖRENINGSUTVECKLING


HÅLLBAR FÖRENING – EN STYRELSEKVÄLL MED FRAMTIDSINRIKTNING 8 JUNI

Är du nyfiken på hur er förening kan möta viktiga framtidsfrågor som Jämställd Fotboll , Anläggningsutveckling och Fotbollens Samhällsnytta. ÖFF välkomnar i samarbete med RF-SISU alla föreningar till en digital styrelsekväll på temat ”Hållbar Förening” den 8 juni med start 18.30. Vi utlovar inspiration om möjligheter, information om stöd och resurser samt konkreta koncept och verktyg. Anmäl dig till Johan Thorén redan idag.


Kontaktperson: johan.thoren@idrottostergotland.se

GRATTIS LINDÖ FF - DIPLOMERAD FÖRENING
Lindö FF är en av Östergötlands största föreningar som tidigt klev in i Diplomerad Förening. Det gjordes utifrån utmaningen att som modern förening hålla ihop helheten och ha en kvalitativ verksamhet för barn och ungdomar. Nu när föreningen har nått statusen Diplomerad Förening berättar nyckelpersoner om utvecklingsresan som fortsätter.

Kontaktperson: kjell.storm@rfsisu.se


SPÄNNANDE NYHETER I PANTMATCHEN 2021
Nu när det spelas fotbollsmatcher igen kan vi på riktigt även växla upp PANTMATCHEN 2021. Samma framgångskoncept som tidigare att föreningar kan göra en pantinsats för klubbkassan och miljön. Nytt för i år är att alla som pantar via Pantamera Express kan skänka panten till sin förening. Dessutom inför vi nya priser för att belöna eldsjälar.

Kontaktperson: johan.thoren@idrottostergotland.se

REBOOT – MÖJLIGHET FÖR UNGDOMAR GENOM FOTBOLLEN
Reboot – football for jobs är en ny utbildningssatsning från SvFF där ÖFF är pilotdistrikt med projektverksamhet i Norrköping och Motala. Har er förening ungdomar som med hjälp av fotbollen och gemenskap vill komma närmare jobb eller utbildning så är Reboot en mycket spännande möjlighet.

Kontaktperson: anna.holm@idrottostergotland.se (Norrköping) och kjell.augustsson@idrottostergotland.se (Motala)

INFORMATION OM DOMARUTVECKLING

DOMARUTVECKLINGSPROJEKTET ”INGEN DOMARE – INGEN MATCH”
Östergötlands Fotbollförbund inleder ett samarbete med Advokatfirman Glimstedt Östergötland för att satsa på ungdoms- och föreningsdomare. Det görs inom ramen för projektet "Ingen domare – ingen match" som ska stötta föreningarna i sitt utvecklingsarbete rörande domare.


Kontaktperson: Egzon.Krueziu@idrottostergotland.se.


VI ÄR VÄLDIGT GLADA ATT DET SPELAS MASSA FOTBOLL OCH STUNDANDE EM-FEST!

Östergötlands Fotbollförbund