Tankar från ÖFF:s ordförande Sven-Inge Arnell

Som vi har väntat, och våra förhoppningar om att få dra i gång seriespel för både senior, barn och ungdom, har gång på gång fått flyttas fram. Och nu igen …

Visserligen har de professionella och semiprofessionella serierna inom herr- och damfotbollen fått starta. Men vi väntar ånyo på att få dra i gång breddfotbollens serier och att det ”nya normala” ska kunna påminna så mycket som möjligt om hur det var före pandemin. Kan det dessutom bli så att vi kan gå och titta på all den fotboll som vi nu har saknat så mycket, så vore det väldigt kul!

Men nu kan vi troligtvis se fram mot det första steget, när barn- och ungdomsfotbollen kan börja spela matcher igen. Vi hade hoppats på att få rulla i gång de första matcherna nu i helgen (1–2 maj), men i våra kontakter med regionens smittskydd blev beskedet att vi vänta ytterligare några veckor!

Det blir förmodligen start senare i maj (om smittspridningsläget i distriktet blir bättre) och Folkhälsomyndighetens ökande förståelse för vad det betyder för hälsa, social samvaro och framtidstro, lovar gott inför beslut om när vi kan ”släppa på” resten av fotbollen. Vi håller tummarna för att snart få besked för resten av fotbollen i distriktet …

Förhoppningarna finns också att vi ska kunna ta tillbaka det mesta av det som gått förlorat under pandemin i fjol och under de inledande månaderna 2021. Det finns säkert massor att jobba med både för er och definitivt för oss inom Östergötlands Fotbollförbund.

Kan vi locka tillbaka barn och ungdomar som slutat? Kan vi rekrytera fler ideellt arbetande ledare inom föreningarna? Kan vi få ännu mer fart på föreningsutveckling bl.a. genom Diplomerad Förening?

Kan vi dessutom stabilisera våra ekonomiska förutsättningar i föreningslivet, så är mycket vunnet (eller återvunnet).

Inom ÖFF har vi jobbat med att skapa bättre förutsättningar för att lyckas med det senare, dvs. de ekonomiska förutsättningarna för föreningar, framför allt genom Föreningsinjektionen och ett drygt 30-tal föreningar får nu hjälp med olika insatser, bland annat att starta upp nya lag. Vi hoppas också att våra 10 fotbollsutvecklare ska bli en god resurs för er ute i föreningarna.

ÖFF önskar er lycka till med allt under säsongen 2021 och att vi också får i gång allt seriespel under den närmaste månaden.

 

Sven-Inge Arnell

Ordförande