Information från ÖFF – April 2021

Här kommer samlad information från Östergötlands Fotbollförbund kring vad som är på gång och händer framöver under samt aktuell information om läget kring Covid 19.

FÖRBUNDINFORMATION

AKTUELL INFORMATION COVID 19

Från och med 1 mars får inga andra än yrkesverksamma fotbollslag och spelare spela tränings- och tävlingsmatcher. Därmed ska inga matcher spelas för barn och ungdomar tills myndigheterna anser att smittläget har förbättrats. Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher. Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher. De som är födda 2001 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/tt/

Kontaktperson: Carro.Phalen@idrottostergotland.seFÖRENINGSINJEKTIONEN – ANSÖK OM STÖD SENAST 12 APRIL

Under en längre tid har fotbollen och föreningarna drabbats av effekterna av Covid 19. Det har varit tufft och alla inom fotbollen; föreningar, ledare, domare, spelare och fotbollsintresserade har fått kämpa och härdat ut. För att hjälpa föreningar ekonomiskt och även ge möjlighet till en nysatsning genomför det vi kallar FÖRENINGSINJEKTIONEN som är riktade utvecklingscheckar för ”uppstart av lag”, ”ekonomi- och styrelseinjektion” och ”akutbidrag”.

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/foreningsinjektionen/

Kontaktperson: Johan.Thoren@idrottostergotland.se eller Dan.Elofsson@idrottostergotland.se


INFORMATION OM TÄVLINGSVERKSAMHETEN

SERIESTART SENIOR 2021

Läget kring seriestart 2021 för seniorserierna är ovisst. Det är väl knappast någon överraskning för er att vi tyvärr inte tillåts dra igång våra serier enligt uppgjord plan. Just idag vet vi inte när vi tillåts dra igång. Vi kan bara ha tålamod, hålla tummarna och invänta besked hälsar tävlingskonsulenterna.

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/seriestart-senior-2021/

kontaktpersoner
: Carro.Phalen@idrottostergotland.se eller Tjonne.Andersson@idrottostergotland.se
INFORMATION OM DOMARUTVECKLING

DOMARUTBILDNING 9 MOT 9 DEN 17 APRIL

Östergötlands FF bjuder i samarbete med RF-SISU Östergötland och Advokatbyrån Glimstedt in till en digital domarutbildning i spelformen 9 mot 9. Utbildningen är en del av projektet INGEN DOMARE – INGEN MATCH och arrangeras den 17 april. Antalet platser på utbildningen är begränsade och riktar sig i första hand till föreningar som ej har tillräckligt med deltagare för att själva hålla en utbildning.

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/domarutbildning-9-mot-9/

Kontaktperson: Egzon.Krueziu@idrottostergotland.se.

INFORMATION OM FOTBOLLSUTVECKLING

FOTBOLLSUTVECKLARN ÄR REDO FÖR FÖRENINGARNA

Östergötlands Fotbollförbund gör en storsatsning på fotbollsutveckling med målet att jobba närmare föreningarna. Nu är tio fotbollsutvecklare redo att stötta i utvecklingsfrågor som ledarförsörjning, spelarutbildning samt agera bollplank och väg in till ÖFF.

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/fu/

Kontaktperson: Stefan.Strandberg@idrottostergotland.se eller Dan.Elofsson@idrottostergotland.se

ANMÄL FÖRENINGEN TILL FOTBOLLSSKOLAN – LIRA BLÅGULT!

Gör som Gusums IF, Åby IF, Hemgårdarnas BK, Boxholms IF och flera andra föreningar som registrerat sig för att arrangera Lira Blågult 2021. Nu finns mycket stöd att få som arrangerande förening av Fotbollsskolan. Självklart kommer upplägget att vara Covid 19-anpassat och säkert för deltagare och ledare.

Läs mer via länken:

https://ostergotland.svenskfotboll.se/nyheter/2021-01/03/fotbollsskolan/

Kontaktperson: Dan.Elofsson@idrottostergotland.se

 

INFORMATION OM FÖRENINGSUTVECKLING

REBOOT - ETT NYTT SÄTT ATT UTBILDA SIG

Reboot – football for jobs är en ny utbildningssatsning från SvFF i samarbete med Göteborgs Fotbollförbund, Östergötlands Fotbollförbund och Västerbottens Fotbollförbund. Projektet finansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden som stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.


Läs mer via länken:
https://svff.svenskfotboll.se/samhallsnytta/reboot-football-for-jobs/

Kontaktperson: Johan.Thoren@idrottostergotland.se


ERBJUDANDE FRÅN VÅR SAMARBETSPARTNER – INDIGROW
Uppskattad gödningsprodukt - Föreningen tjänar 10 000

Köp en pall med 50x10 kg high-tec gödning (Impact CGF 25-5-10 + 2%MgO) som Premier League och Golfen använder sig av och tjäna 10 000 kr ink moms till klubben. 10 kg räcker till ca 500m2 och ger en lugn och fin tillväxt med mycket fin färg under säsongen. Klubben köper för 295kr ink moms/ 10 kg och säljer för 495 ink moms. En mycket uppskattad produkt som passar bra för ungdomsverksamheten eller klubben att sälja!           

Läs mer via länken:
https://ostergotland.svenskfotboll.se/forening/erbjudande-fran-indigrow/

Kontakt: Håkan Eriksson 0702485080, hakane@indigrow.com