Digital nätverksträff Plus 10 000

Den 11 maj bjuder ÖFF in till en virtuell nätverksträff för Plus 10 000 - svensk fotboll initiativ för fler kvinnor och tjejer som ledare och tränare. Vi kommer bland annat få lyssna till hur golfen har arbetat framgångsrikt med sitt jämställdhetsarbete inom "Vision 50/50", ta del av inspiration och verktyg för föreningsutveckling samt avsluta med ett diskussionsforum.

DIGITAL NÄTVERKSTRÄFF PLUS 10 000

På 60 minuter vill vi på ett lättsamt sätt ge dig information, "aha-upplevelser" och redskap att använda i din vardag genom att presentera några olika perspektiv av jämställdhet. Vi har valt en virtuell träff på grund av rådande omständigheter under coronaepidemin men vi tror att forumet öppnar för möjligheter. Vi hoppas att många har möjlighet att delta och vi rekommenderar dig att sprida inbjudan till fler i din förening.

KVÄLLENS PROGRAM

INBLICK I GOLFENS VÄRD

Vi börjar med att rikta blicken mot golfens värld där jämställdhetsprojektet "vision 50/50" har pågått en tid och fått stor uppmärksamhet inom idrottsvärlden. Svenska golfförbundet arbetar för att göra idrotten mer jämställd med klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 där Annika Lundström är förändringsledare. Syftet är att skapa ett inkluderande och jämställt Golfsverige. Genom kunskap, insikter och ett omfattande pilotprojekt har golfen tagit täten och påbörjat en förflyttning av en hel idrottsrörelse! Läs mer här om Vision50/50

FÖRENINGSINSPIRATION

Vi flyttar blicken mot föreningar och vad föreningar kommunicerar ut till samhället, till ledare och till aktiva. Hur ser schyst och jämställd kommunikation ut och hur ser den inte ut? Ella Karlsson, verksamhetsansvarig för Bollihop med lång erfarenhet av arbete med jämställdhet och inkludering tillsammans med Hans Wetterhall, sakkunnig inom inkludering och jämställdhet på RF-SISU Östergötland kommer ge dig nya glasögon som hjälper dig se vad din förening kommunicerar ut för budskap.

DISKUSSIONSFORUM

Till sist vill vi se dig. Vi vill höra vad du ser i din vardag när det gäller jämställdhet. Vad ser du för hinder och vad ser du för vinster? Hur vill du utvecklas?
Hur kan vi i Plus 10 000 möta dina behov? ÖFF:s Plus 10 000-ambassadör Frida Svalin och övriga i arbetsgruppen kommer finnas tillgängliga i en chattfunktion för att svara på frågor, lyssna på idéer och diskutera vidare i ämnet jämställdhet.

HUR KAN JAG DELTA?

Nätverksträffen Plus 10 000 är ett digitalt möte som startar klockan 19.00 och pågår till 20.30. Mötet kommer att sändas via Zoom samt på Östergötlands Fotbollförbunds Facebook-sida.

LÄNK TILL MÖTET

Klicka på länken för att delta i mötet:

https://zoom.us/j/99896702936

TRÄFFAS I MINDRE GRUPP

Jämställdhet och Plus 10 000 är en intressant och komplex fråga med många perspektiv. Samla ihop en mindre grupp och delta i nätverksmötet tillsammans. Det kanske är en ledargrupp, en kommitté eller styrelsen. ÖFF uppmanar då att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer . Det innebär att tvätta händerna, håll avstånd, sitt i större lokal och delta inom om du känner dig sjuk!

Varmt välkomna önskar Plus 10 000!

Mötet arrangeras av Östergötlands Fotbollförbund och RF-SISU Östergötland.