ÖFF nominerar Ringarums IF

Östergötlands Fotbollförbund har beslutat att nominera Ringarums IF som kandidat till "Årets Barn och ungdomsförening" som utses av Svenska Fotbollförbundet i samband med Fotbollsgalan den 20 november.

Beslutet att nominera Ringarums IF togs av Föreningskommittén genom ett enhälligt beslut.

Det görs med följande motivering:
"Ringarums IF har senaste åren gjort en stark utvecklingsresa efter en nystart för fyra år sedan. Föreningen ser barn- och ungdomsverksamhet som en av grundpelarna i föreningen. Inriktningen är att så många som möjligt ska fortsätta upp på seniornivå. Genom ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna har föreningen arbetat med mål och vision, policy och stadgar samt strukturarbete genom att organisera verksamheten i utskott. Tid och engagemang har lagts på att formulera en gemensam målbild.

Från 2014 till 2016 har föreningen ökat antalet medlemmar från 375 till 503. Från att saknat barn och ungdomsverksamhet finns nu cirka 120 barn och 20 ledare. Förutom fotboll omfattar verksamheten innebandy, simskola och gymnastik där 75 procent av alla barn på Ringarums skola deltar i någon av föreningens verksamheter. Föreningen lyfter fram att vilja stå för glädje och gemenskap."

Om ni som förening vill arbeta med fotbolls- och organisationsutveckling kan ni läsa mer om projektet "Föreningscoachen".