PANTKAMPEN – Örtomta pantar starkt

Örtomta GOIS F04-06 deltar i ÖFF:s Pantkampen och är ett inspirerande exempel. - Panta är ett enkelt sätt att tjäna tillräckligt med pengar till lagkassan. Det är en gemensam aktivitet som tjejerna i laget till största del kan göra själva, säger lagledare Eva Sevetin.

Östergötlands Fotbollförbund genomför i samarbete med Pantamera en panttävling under säsongen 2017. Örtomta GOIS F04-06 har varit med sedan starten och lyckades förra året samla in över 15 000 kr. Laget går ut med information till hushåll i samhället om när pantinsamling ska ske och hämtar sedan in panten.

- Vi är inne på sin andra säsongen som "pantare". Att panta är ett enkelt sätt att tjäna pengar till lagkassan och det är dessutom en aktivitet som tjejerna till största del kan utföra själva. Vi samordnar insamlingen och gör en insats för miljön, säger lagledare Eva Sevetin.
- Det är en relativt liten insats som vi gör cirka fyra gånger om året och tjänar tillräckligt med pengar och behöver därför inte göra något annat för att bygga upp säsongens lagkassa. Det räcker till läger, cuper och sociala aktiviteter, fortsätter Eva.

ÖFF:s Pantkampen är en föreningstävling med fina priser utöver själva inkomsten från pantningen och miljöinsatsen. Vinnande föreningar får åka på landskampsresa till Friends Arena.

Här kan du läsa mer om ÖFF Pantkamp och hur du som förening registrerar dig!

PANTA ÄR BRA FÖR KASSAN, ENGAGEMANGET OCH MILJÖN!