Föreningscoachen är Östergötlands Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarnas gemensamma storsatsning på att stärka "föreningen" inom Östgötafotbollen. Satsningen omfattar bland annat ett antal lokala coacher som arbetar nära och ute i föreningar. Läs mer under information.

Föreningsstöd av nya mål

Nu har Svenska Fotbollförbundet fullt ut infört nya spelformer som omfattar bland annat anpassade mål för "3 mot 3", "5 mot 5" och "9 mot 9". ÖFF har fått medel av Svenska Fotbollförbundet för att underlätta för föreningar att köpa spelformsanpassade mål. Nu inventerar ÖFF läget och ber föreningarna att skicka in en behovsbeskrivning.

ÖFF inrättar Föreningsakuten

Östergötlands Fotbollförbund inrättar FÖRENINGSAKUTEN för att hjälpa och försöka rädda Östgötafotbollens föreningar och deras verksamhet. Läs mer om vilka åtgärder ÖFF tar för att underlätta ekonomin för föreningarna och dämpa effekterna av Corona.

ÖFF stärker stödet i anläggningsfrågan

Anläggningar och planer är en prioriterad fråga inom svensk fotboll. Många föreningar har olika utmaningar med sina anläggningar. Nu har ÖFF fått in Micke Jonsson i Föreningskommittén, med lång erfarenhet av föreningsarbete och bred kompetens inom anläggningsfrågor, som gärna kommer på föreningsbesök. Det tillsammans med ett nära samarbete med Östergötlands Idrottsförbund stärker stödet till föreningar i anläggningsfrågan.

Planskötareutbildning - tema övervintring

ÖFF har ordnat en utbildning för ett dussintal planskötare inför vinterskötseln i Malmslätt AIK:s klubblokal den 26 oktober. Ledare för programmet var Håkan Eriksson och Daniel Pantzar från ÖFF:s samarbetspartner Indigrow AB.

Skötselråd av gräsplaner inför vintern

Här följer sex enkla tips till fotbollsplanskötarna inför kommande vinter. Det är en enkel checklista för att se till att man ligger väl till inför kommande säsong.

Nya utbildningar i RIF

ÖFF har under många år arbetat med Respekt i Fotboll (RIF). Nu har förbundet tagit fram utbildningsmaterial för RIF riktat till ledare, föräldrar och spelare. Utbildare är Kent Hellström med lång erfarenhet av fotbollsutveckling.

Nytt samarbete med Svenskalag.se

Östergötlands Fotbollförbund och Svenskalag.se har inlett ett samarbete för att förbättra förutsättningarna för Östergötlands fotbollsföreningar. Samarbetet går ut på att förenkla föreningarnas administration genom att tillsammans informera och ge tips om de digitala verktyg som finns i Svenskalag.se och IdrottOnline.

ÖFF Pantkampen "VM-special"

Miraklet i Milano tog landslaget och Sverige till VM i Ryssland. Det vill ÖFF och Pantamera fira genom att göra en "ÖFF PANTKAMP SLUTSPURT"*. Den förening som samlar ihop mest pant från 1 dec – 31 jan vinner 5 platser till en av vårens heta landskamper!

Föreningscoachen och Sport Competence

Här kommer information till er föreningar som ännu inte kommit igång med Sport Competence via "Föreningscochen". Sport Competence är en viktig satsning där ÖFF tillsatt en specialcoach till ändamålet i form av Östgötafotbollsprofilen Kenta Hellström.

Tre föreningar över 100 säckar

Östergötlands Fotbollförbund genomför i samarbete med Pantamera en panttävling under säsongen 2017. ÖFF Pantkampen drar ihop sig och tre föreningar har passerat 100 insamlad pantsäckar och nära 70 000 insamlade enheter. Snyggt jobbat!

ÖFF nominerar Ringarums IF

Östergötlands Fotbollförbund har beslutat att nominera Ringarums IF som kandidat till "Årets Barn och ungdomsförening" som utses av Svenska Fotbollförbundet i samband med Fotbollsgalan den 20 november.

Ravelli har öppnat ny webbshop

ÖFF:s samarbetspartner RAVELLI har öppnat en ny webbshop. Det underlättar för föreningen och lagen att sälja och tjäna pengar till kassan.

Workshop - förenkla föreningsarbetet

ÖFF välkomnar dig till en inspirerande och kunskapsgivande workshop den 18 oktober på temat "Förenkla föreningsarbetet". Det erbjuds två tillfällen samma dag där vi går in på hur föreningar kan arbeta effektivt med idrottens olika digitala verktyg med fokus på IdrottOnline och Svenskalag.se.

Panta ihop till lagfesten

ÖFF Pantkamp rullar vidare och det är jämnt i toppen. Många föreningar är igång och pantar för miljön, ekonomin och engagemanget. Här kommer ett smart tips hur man pantar ihop till en kul säsongsavslutning.

Utbildningar i konstgräs Steg 1 och 2

Östergötlands Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet arrangerar konstgräsutbildningar under hösten. Steg 1 arrangeras den 24 aug i Linköping och Steg 2-utbildningen arrangeras den 4-5 okt i Växjö.

Vårens tränarutbildningar är genomförda

En av ÖFF viktigaste basuppgifter är att enligt SvFF:s stegutbildningar arrangera tränarkurser i Östergötland. Vi har på senare år satsat på att fortbilda och rekrytera nya tränarutbildare.
Utbildningarna genomförs ofta i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och olika samarbetsföreningar. Via Idrottslyftet ges ekonomiska möjligheter att utbilda många tränare.
Under våren 2017 har nedanstående utbildningar genomförts:

Seminarium - Konstgräs & Miljöaspekter

Svenska Fotbollförbundet och Östergötlands Fotbollförbund bjuder in till ett högaktuellt seminarium om konstgräsplaner på temat miljö och ekonomi. VARMT VÄLKOMNA!

PANTKAMPEN – Örtomta pantar starkt

Örtomta GOIS F04-06 deltar i ÖFF:s Pantkampen och är ett inspirerande exempel. - Panta är ett enkelt sätt att tjäna tillräckligt med pengar till lagkassan. Det är en gemensam aktivitet som tjejerna i laget till största del kan göra själva, säger lagledare Eva Sevetin.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter