Ansök om bidrag 2020

Nu kan föreningar söka medel från "Alla är olika – olika är bra". Fokus ligger på att skapa möjligheter för fler barn och unga att röra på sig och bli aktiv i ett fotbollslag.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet om Alla olika – olika är bra:

"Alla har rätt att röra på sig. I tider som dessa behöver vi jobba ännu hårdare för att det ska förbli så- Just nu står vårt samhälle och idrottsrörelse inför utmaningar vi aldrig tidigare har upplevt. Det blir därför viktigare än någonsin för oss att hjälpa till och stötta hela fotbollssverige. Så att alla ska kunna delta på sina villkor."

INRIKTNING

Årets utdelning gäller endast föreningar som skapar möjlighet för barn och ungdomar oberoende socioekonomisk bakgrund, kön, etnicitet och funktionsvariationer att börja röra på sig och bli aktiv i ett fotbollslag.

FÖRENINGSEXEMPEL

Det kan exempelvis handla om föreningar som skapar förutsättningar för barn och ungdomar som står långt ifrån fotbollsrörelse att få möjlighet att börja spela fotboll. Beviljade medel kan till exempel användas till hallhyra, material för aktiviteter och ledararvode. Varje förening kan ansöka om upp till 50 000 kr, så länge det svarar upp mot kriterierna nedan. Du ansöker här på sajten och det hela är väldigt enkelt:

ANSÖKAN

Ansökningstiden startade i maj 2020. Utdelning sker löpande från maj-november och kommer i år att omfatta extra många föreningar. Klicka här för att komma till mer information och ansökningsformuläret.

SAMARBETE MED ICA

Med Alla är olika – olika är bra fortsätter ICA och våra 1300 ICA-handlare att stötta föreningar som jobbar för en fotboll där alla är välkomna. Oavsett kön, etnicitet, religion, funktionsvariation eller sexuell läggning. För alla – precis alla – ska ha rätt att vara en del av fotbollen.