Östgötaklubbar premierades av SvFF

Tillsammans med ICA delar "Alla är olika-olika är bra" ut projektmedel till tre föreningar på ICA Nära Vretahallen i Linköping. De föreningarna som premierades var IFK Wreta Kloster, IK Östria Lambohov och Borens IK.

-Dessa tre föreningar arbetar stenhårt för en mer inkluderande fotboll, de gör verkligen skillnad för svensk fotboll, säger SvFFs CSR ansvarig Sevana Bergström

Fotbollen ska ge möjlighet till att umgås, utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans trots att man kommer från samhällen som är olika, olika är bra. Och i Linköping är IFK Wreta Kloster, IK Östria Lambohov och Borens IK stora förebilder.

Föreningsutveckling 2.0, delprojekt Ungdom - IFK Wreta Kloster

Föreningen ska utveckla deras fotbollsverksamhet på följande fokusområden:

  • Få fler ungdomar att börja spela fotboll
  • Få lika många tjejer som killar att börja spela fotboll
  • Få fler ungdomar att fortsätta med fotboll längre upp i åldrarna, framförallt tjejer

20 000kr

Fotboll för Alla - IK Östria Lambohov

Fotboll för alla har varit en vital del av IK Östria Lambohov under många års tid. Detta är ett lag med otroligt mycket glädje och man är oerhört omtyckta i föreningen.
I laget spelar 32 personer, alla med någon slags av funktionsnedsättning. Deras åldrar
varierar från 13–58 år, och man tränar en gång i veckan året runt.

20 000kr

Ostoppbar - Borens IK

Man vill skapa en starkare generation av fotbollstjejer som är säkrare i sig själva, står upp för sig själva och den de är. Samtidigt ska projektets spridning bidra till att skapa en mer jämställd förening (i förlängningen ett mer jämställt samhälle) där man vill förändra rådande normer och attityder som rör dam- och flickfotboll. För de yngre spelare kommer projektet främst vända sig till ledarna och hur bemöter tjejerna i den vardagliga verksamheten. De får tips på hur de kan arbeta för att bryta könsmaktsordningen med enkla knep och föreningen tillgodoser möjligheter för att skapa förebilder.

80 000kr

Vi önskar alla föreningar ett stort lycka till i deras fortsatta arbeten!

SvFF och ÖFF