Lyckat domarläger 2019

33 deltagare som ansvarade för 126 matcher - och samtliga finaler.

Östergötlands fotbollförbund har för femte året i rad arrangerat domarläger för Östgötadomarna i samband med ArosCupen i Västerås.

Resultatet? En succé! 33 domare och 9 ledare åkte de cirka 20 milen och torsdag-söndag dömde gänget på bilden totalt 126 matcher. Med på varje match fanns en utbildad ÖFF-instruktör som efter matchen hade genomgång med teamet och hjälpt domarna att hitta förbättringspunkter och att utvecklas till ännu bättre domare. En hel del videoanalys genomfördes dessutom.

På torsdag och lördag kväll fick östgötadomarna besök av två elitdomare (f d Östgöten Ulrica Löv och Västeråsaren Mohammed Al-Hakim) som hade korta föreläsningar om sina karriärer och efter fick domarna chansen att ställa frågor.

Östergötlands domare har stort förtroende hos arrangörerna p g a ett seriöst arbetssätt och den höga kvalitet på domare som finns med år efter år. Detta gjorde att ÖFFs domare förärades med samtliga A- och B-finaluppdrag i turneringen i 11 mot 11-klasserna (totalt 8 matcher). Lägeransvarig Freddy Engström var mycket nöjd efter årets läger:

- Jag är så stolt över våra östgötadomare som gav deltagarna i ArosCupen en härlig fotbollsupplevelse. Två besök av elitdomare var pricken över i:et.

Östergötlands Fotbollförbund har ett fint samarbete med ArosCupen och vi hoppas kunna genomföra ett, om möjligt, ännu bättre läger nästa år! Är du domare själv eller känner någon som dömer som borde delta? Håll utkik på hemsidan inför nästa års lägerverksamhet.