Nya Fotboll Fitness-ambassadörer sökes

Svenska Fotbollförbundet beviljas pengar för Fotboll Fitness, vilket möjliggör ytterligare satsningar där 18 nya ambassadörer sökes.

Svenska Fotbollförbundet beviljas en halv miljon från Svenska Spel och Riksidrottsförbundets Framåtfonden för en nationell satsning på Fotboll Fitness.

En viktig satsning för barn och vuxna som får möjlighet att uppleva glädjefylld aktivitet utan fokus på prestation och där den traditionella fotbollsverksamheten vidgas med en träningsform som kan engagera fler i idrotten.

Fotboll Fitness är tränarledd spontanfotboll med fokus på ökad aktivitet i ett socialt och roligt sammanhang. Träningen består av en enkel uppvärmning följt av smålagsspel, utan fokus på prestation eller resultat.

Det senaste bidraget öppnar för möjligheter att sprida Fotboll Fitness-konceptet över hela Sverige och därför sökes 18 nya ambassadörer som gillar fotboll och träning.

Ambassadören är en person som hjälper fotbollsföreningar i sitt närområde att komma igång med Fotboll Fitness, kontaktar föreningar i regionen, presenterar Fotboll Fitness för den intresserade föreningens styrelse, närvarar vid 1-3 tillfällen i uppstartsfasen och utvärderar föreningens satsning på Fotboll Fitness (ansök senast 14 april).

Läs mer och sök uppdraget som ny Fotboll Fitness-ambassadör

ÖFF ser oerhört positivt på denna möjlighet och hoppas att under året kunna få igång Fotboll Fitness-verksamheten i ett antal av länets föreningar.

Vi kommer inom en snar framtid återkomma i frågan och då förhoppningsvis kunna presentera ett litet stimulanspaket till de föreningar som tänker starta upp nämnda verksamhet under våren.

Inom ÖFF är det Carro Phalén som ansvarar för Fotboll Fitness, så hör av Er till henne om Ni vill starta upp verksamheten i Era föreningar!