Leda laget i match

Utbildningen leda laget i match är en del av ÖFF: s arbete med SvFF: s spelarutbildningsplan. Utbildningen finns i två versioner, en som riktar sig till ledare för barn på nivå 1 och 2 (8-12 år) och en som riktar sig till ledare för ungdomar på nivå 3 och 4 (13-19 år). En utbildning tar ca. 3 timmar att genomföra.

Utbildningen består av både teori och praktik och syftar till att ge konkreta tips på hur man som ledare kan bidra till att matchen blir så lustfylld och lärorik som möjligt för spelarna. Den innehåller konkreta tips kring bl.a. matchförberedelserna, laguttagning och coachning under matchen. Under den praktiska delen coachar ledarna i små grupper varsina lag i en intern träningsmatch i föreningen.

Utbildningen arrangeras av föreningar på sin egen hemmaplan med spelare från föreningen som övningstrupp. Föreningar kan själva genom sin spelarutbildningsplansansvarige hålla i utbildningen men ÖFF kan också tillhandahålla en instruktör om så önskas. Föreningar som vill arrangera utbildningen kontaktar Stefan Strandberg på ÖFF: s kansli för mer information och för att få tillgång till materialet.
Telefon, 010-476 50 65
E-post, stefan.strandberg@osterg.rf.se