Ny namnsponsor för Östgötacupen

Östgötacupen har en lång tradition som sträcker sig tillbaka till 1900-talet. Inför 2020 års upplaga går LågenergiHus in som ny namnsponsor för cupen utifrån ett stort engagemang för Östgötafotbollen.

Det är tradition att säsongen börjar med den regionala cupen för seniorlag i Östergötland. Nytt för i år är att cupen får en ny namnsponsor i det Åtvidabergbaserade företaget Lågenergihus som tar över efter Danske Bank.

- Anledningen till vårt beslut att "ta över" före detta "Danske Bank Cup" grundar sig förstås i ett stort fotbollsengagemang från både min sida, familjens sida och LågenergiHus sida. Vi startar med detta samarbete med LågenergiHus Cup för 2020, men har en förhoppning om att kunna fortsätta detta samarbete under många år, säger Håkan Johansson, vd för LågenergiHus AB, och fortsätter:

- I vardagen följer jag Östgötafotbollen både när det gäller bredd och topp och har en historia som aktiv i Grebo IK, Åtvidabergs FF, Malmslätts AIK, Hemgårdarnas BK och Hjulsbro IK. Genom mina barn har jag fått förmånen att vissa år även följa både Kisa BK och Linköping City.

Cupminnen från 80-talet

För alla som spelat cupen finns en rad av minnen från idrottsplatser och fotbollsplaner runtom i länet. Håkan Johansson minns tillbaka till 80-talet och en match med sitt lag Malmslätts AIK.

- Tyvärr är det starkaste minnet ett negativt minne när vi med Malmslätts AIK någon gång i slutet på 80-talet förlorade en match mot Ljungsbro på Cloettavallen. Förstås många åskådare runt planen när Malmslätts AIK kom på besök. Matchen slutade oavgjort och skulle avgöras på straffar. Ljungsbro gick segrande ur den striden sedan jag själv missat den avslutande straffen. Det kändes förstås inget vidare, men i cupspel är ju charmen att överraskningar inträffar.

Energi och engagemang

Östergötlands Fotbollförbund välkomnar Lågenergihus som ny samarbetspartner och utvecklingskraft inom Östgötafotbollen.

-I LågenergiHus ser vi en samarbetspartner med stort engagemang för Östgötafotbollen och som vill vara en aktiv partner i att utveckla cupen. Samtidigt vill vi på ÖFF tacka Danske Bank för alla år som företaget satt guldkant på cupen och ser fram emot samarbete i andra fotbollssammanhang framöver, säger Thomas Kölnäs, kanslichef, på ÖFF.

Fler lag i cupen

Lågenergihus Cup har sparkats igång med totalt 65 lag (58 lag 2019) anmälda i herrcupen och 21 lag (20 lag) anmälda i damcupen. Nu återstår att se om fjolårets vinnare Boxholms IF och IFK Norrköping Dam försvar sina titlar.

Lycka till i LågenergiHus Cup 2020!