Rätten att livesända/streama matcher

Viktigt angående rätten att livesända/streama fotbollsmatcher inom Östergötlands Fotbollförbund.

Bakgrund
Omvärlden lever i en ständig förändring, tillgängligheten för olika evenemang är ett exempel. Detta påverkar givetvis också fotbollen. Fler och fler mediaföretag önskar livesända fotbollsmatcher inom distriktet.

Rättigheterna att sända förbundets matcher ägs av Östergötlands Fotbollförbund i division 4-6 herrar och division 2-4 damer. Fler och fler mediaföretag/tidningsföretag vill livestreama/sända olika matcher, därför är det på sin plats att skriva ett avtal med dessa företag.

Rättigheter
För att äga rätten att livesända match krävs tillstånd, dvs. ett avtal. Det gäller samtliga matcher inom Östergötlands Fotbollförbunds distrikt, från division 4-6 på herrsidan samt division 2-4 på damsidan. Avtalet innebär att man har rätt att sända 60 minuter innan avspark till och med 60 minuter efter avslutad match. Mediaföretagen har dock ej exklusivitet i sin rättighet utan andra media kan också sända samma match.

Förutsättningar
De mediaföretag som ÖFF skriver avtal med måste inför varje match inhämta båda deltagande föreningars godkännande om sändning av matchen. Skulle någon av föreningarna motsätta sig sändning så äger inte mediaföretagen rätt att sända matchen. Om ett eller flera i en match är ett s k kombinerat lag (samarbete mellan två eller flera föreningar) ska samtliga berörda föreningar godkänna sändningen.

Kontakt
Medieföretag som önskar skriva avtal för att kunna livestreama/sända matcher samt föreningar som har frågor kring detta hänvisas till kanslichefen Thomas Kölnäs på tfn 010 - 476 50 60.

ÖFF