Ändrat förslag till ”nya damtvåan”

Den 25 oktober presenterade Götalandsdistrikten ett förslag till seriesammansättning för de åtta division 2-serier för damer som skapas inför 2017. Förslaget är nu förändrat på ett antal punkter eftersom några föreningar har avböjt deltagande i division 2 och dessutom har ytterligare några valt att avstå erbjudna vakansplatser.

Nu har distrikten samlats kring ett nytt serieförslag som främst är ändrat då det gäller Småland och Blekinge.
Sedan första serieförslaget presenterades har sex föreningar valt att avstå sina division 2-platser, nämligen Fjälkinge IF (Skåne), Egnahems BK, Habo IF, Ljungby IF, Ingelstads IK och Hultsfreds FK (samtliga Småland).
Detta gör att det slutliga förslaget innehåller flera nya lag; Röke IF (Skåne) , Ronneby BK, Kristianopel GoIF (Blekinge) , FC Vetlanda Dam, Waggeryds IK, och Trekantens IF (Småland).
Formellt är det Svenska Fotbollförbundets representantskap som ska fastställa sammansättningen. Detta sker den 25 november. När detta beslut är fattat börjar distrikten att arbeta med spelordningarna. Distrikten administrerar en serie var efter fastställd uppdelning.

Distrikten har också fastställt de föreskrifter som ska gälla i division 2. Bland annat ska fem avbytare användas, vissa distrikt har tidigare haft sju avbytare i alla serier, men nu görs ett undantag för den gemensamma damtvåan. Föreskrifterna reglerar också den framtida uppflyttningen från division 3 hösten 2017, där distrikten har s.k. ingångar baserat på licensunderlaget. Bohuslän/Dalsland, Göteborg, Halland och Östergötland har en plats, Västergötland tre, Skåne fyra och Småland/Blekinge fem inför 2018. Det är alltså 16 lag som ska ersätta lika många nedflyttade varje höst.

Förslag till seriesammansättning.

Östergötlands Fotbollförbund
Tävlingskommittén