Torstorp IF årets cupmästare

Torstorps IF kan nu titulera sig som cupmästare efter att ha besegrat Assyriska IF med 3-1 (1-0) i årets final i Danske Banks Herrcup.

Torstorps sköna cuptriumf (artikeln är skriven av Kenneth Thapper FÖ)

– Jag är supernöjd, myser Daniel Helmesjö.

75 lag startade upp – igår fick vi en vinnare.

Torstorps IF heter årets segrare av Östgötacupen. Det blev en klar finalseger mot Assyriska.

Serieledarna i division 4 hade två bonusstraffar till godo men när de tog ledningen var det inte från elva meter – snarare 25.

Bylent Halili fick på en praktträff och Robin Ahlberg i gästernas mål kunde inte hindra bollen från att borra sig in i nätet.

Det var en fingervisning.

Torstorp var hetare – och bättre.

När Emanuel Arvidsson förvaltade kvällens första bonusstraff i mål var Assyriska riktigt illa ute och uppförsbacken blev ännu brantare när samme Arvidsson gjordes ned och själv satte straffen till 3–0.

Då var det avgjort med 20 minuter kvar att spela och resten blev en transportsträcka innan segerjublet bröt ut.

Bylent Halili kunde kosta på sig lyxen att bränna den andra bonusstraffen – eller Robin Ahlberg räddade om ni så vill – och Kutshi Moilos sena reducering var bara en parantes.

Torstorps IF är länets bästa cuplag.

– Vi gillar de här matcherna. Vi är ett cuplag som är bra när vi kan ligga tight och ställa om med våra snabba spelare, myser Daniel Helmesjö, Torstorps lyckliga tränare.

Faktumet att det var Torstorps andra final i Östgötacupen på tre år visar att det är ett lag som växer med uppgiften.

Simon Dogan i Assyriska var först att medge att de fick stryk av ett för kvällen bättre lag.

– Sett över 90 minuter är de bättre. Första halvlek är okej men vi hade problem att få in bollarna. Vik hade inte tillräckligt med folk i boxen, konstaterar Assyriskatränaren.

Förutom äran kunde Torstorp räkna in 20 000 kronor i förstapris. Tvåan Assyriska får 10 000. Östgötacupvinsten kan vara den första titeln för Torstorp som parallellt går för serieseger och avancemang till division 3.

Veteranen Tobias Wallberg var på nytt stabil i målet och har fåt en nytändning.

– Jag har satsat mer. Den här typen av matcher och när vi mötte Djurgården i Svenska Cupen är roliga att spela, säger målvakten som passade på att berömma sin backlinje.

– Fantastisk, de ser till att jag inte behöver jobba så mycket.

För Josef Gustafsson blev det en tråkig final. Backen skadade sig redan efter tio minuter och fick lämna planen med ambulans och den första rapporten handlade om en skadad axel.

Fakta

Matchfakta: Torstorps IF–Assyriska IF 3–1 (1–0)

Målen: 1–0 (40) Bylent Halili, 2–0 (57) Emanuel Arvidsson (bonusstraff), 3–0 (68) Emanuel Arvidsson (straff), 3–1 (93) Kutshi Moilo.

Varningar, Torstorp: Jakob Oweling, Andreas Ragnarsson, Emanuel Arvidsson.

Assyriska: Ermin Kojic, Ninib Nison, Martin Kolaj, Joakim Karlsson, Vedran Dakic.

Domare: Alexander Özmen, Norrköping.

Publik: 502