Anmälda lag till Danske Banks cup 2019

Danske Banks Herr- och Damcup vänder sig till 11-mannalag för seniorlag.
Anmälan ÖFF tillhanda senast den 10 november via elektroniskt dokument - se nedan.

Kuriosa inför seriestarten 2018

ÖFF:s fotbollsstatistiker Matz Lagerman bjuder här nedan på lite idrottshistoriskt godis. Ni kan bl a ta del av aktuella Maratontabeller för våra representationsserier inom distriktet.

Dags för slutspel i seniorcuperna

Nu är det dags för slutspel i Danske Bank Herr- och Damcup 2018. Ni finner enligt nedan lottning och spelordning gällande slutspelet för respektiv cup.

Serieindelningen är nu fastställd

ÖFF har tillsammans med 60 närvarande föreningar på sitt Representantskapsmöte den 21 februari på Valla FHSK, nu fastställt årets seniorserier.

IK Sleipner årets cupmästare

Kvittering i matchens sista spark och straffar gjorde Sleipner till vinnare av Danske Banks Herrcup 2017.

Fogis behöver uppdateras

Nu är detta nya fotbollsåret igång på allvar och för att det ska fungera väl behöver samtliga föreningar uppdatera sina uppgifter för styrelse, spelare, anläggningar och ledare.

Serieindelningen är nu fastställd

ÖFF har tillsammans med 60 närvarande föreningar på sitt Representantskapsmöte den 22 februari på Valla FHSK, nu fastställt årets seniorserier .

Utvisning i träningsmatcher

Under ett antal säsonger har lagen kunnat komma överens om att sätta in en avbytare och fortsätta spela 11 mot 11 vid målchans- eller lindrig utvisning vid träningsmatcher. Detta är inte längre möjligt.

Respekt i Fotboll 2017

Respekt i Fotboll syftar till att förbättra klimatet på och utanför fotbollsplanen. Östergötlands Fotbollförbund fortsätter arbetet under 2017 med ett antal nya grepp. Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och i samarbete med Länsförsäkringar Östgöta ska budskapet Respekt i Fotboll spridas till spelare, tränare, ledare, domare, föräldrar och publik inom alla fotbollsföreningar i Östergötland.

Ändrat förslag till ”nya damtvåan”

Den 25 oktober presenterade Götalandsdistrikten ett förslag till seriesammansättning för de åtta division 2-serier för damer som skapas inför 2017. Förslaget är nu förändrat på ett antal punkter eftersom några föreningar har avböjt deltagande i division 2 och dessutom har ytterligare några valt att avstå erbjudna vakansplatser.

Tävlingsavdelningen informerar

ÖFF:s tävlingsavdelning finner det angeläget att ge följande information inför slutspurterna i årets serier: 1:a septemberregeln, upp- och nedflyttning i årets serier och lite annan information.

Bara medlemmar får representera föreningen

I dagarna har vi i media kunnat läsa om en förening, vars spelare av styrelsen fått spelförbud för att de inte betalat sin medlemsavgift. Spelarna menar att de inte behövt betala för sig i andra föreningar som de representerat. Av den anledningen vill de inte betala nu heller.

Torstorp IF årets cupmästare

Torstorps IF kan nu titulera sig som cupmästare efter att ha besegrat Assyriska IF med 3-1 (1-0) i årets final i Danske Banks Herrcup.

LFC vann damcupen

Linköpings FC försvarade titeln i Danske Banks Damcup efter att ha besegrat IFK Norrköping DFK med 6-3 i finalen på Östgötaporten i Norrköping under tisdagskvällen.

Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak

Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige när distriktsförbunden går samman i en gränsöverskridande satsning. Barn och ungdomar, mellan 6 och 19 år, som spelar fotboll kommer att spela i Kompisligan från och med säsongsstarten 2016.

Inbjudan till Spelordningsmöte

ÖFF inbjuder härmed till Spelordningsmöte för seniorlag, lördagen den 12 mars på Valla Folkhögskola i Linköping

Ingen ändring på seriepyramiden

På ÖFF:s Representantskapmöte den 24 februari, beslutade man att det inte blir någon ändring av seriepyramiden i östgötafotbollen. Mötet fastställde också årets seriesammansättning inom seniorfotbollen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter