Spelarutbildning

ÖFF:s spelarutbildning

Här presenteras Östergötlands Fotbollförbunds (ÖFF:s) spelarutbildning. Den spelarutbildning som ÖFF bedriver ska ses som ett komplement till föreningens verksamhet.
Ni kan via bifogad PDF-fil (PDF-dokument, 1,3 MB) ta del av ÖFF:s spelarutbildnings mål och riktlinjer.

Spelarutbildningen kan delas in i tre kategorier:

Lägerverksamhet

ÖFF:s sommarläger riktar sig till ungdomar i åldern 12-16 år. Till "utbildningslägren" kan föreningen anmäla ett fritt antal spelare. Via 14, 15 och 16-årslägren har spelaren möjlighet att kvalificera sig till distriktslagen. (för info och anmälan, se rubrikerna till vänster)

Zonverksamhet

Via ÖFF:s zonverksamhet utbildas och rekryteras de mest talangfulla 14-15-åringarna till distriktslagen. Önskvärt är om Du som föreningsledare kontaktar spelarutvecklaren (zonledaren) i Er zon och anmäler de talanger som ev finns i Din förening.

Distriktslagsverksamhet

De bästa och mest talangfulla 15, 16 och 17-åringarna i distriktet tas, via testmatcher och träningar, ut till våra distriktslag - Östgötalaget. Östgötalagen för 15-åringar deltar vid Svenska Fotbollförbundets Elitläger i Halmstad, till vilket de sexton bästa spelarna i distriktet tas ut. 16/17-årslagen spelar distriktslagstävlingarna Cup Kommunal (flick) och Cup Byggnads(pojk). Via distriktslagen har spelaren möjlighet att kvalificera sig till pojk- resp flicklandslag.

Det finns vissa datum att ta i beaktande med tanke på klubbens talanger som kan komma att spela i något av zon- alt distriktslagen. Se match- tränings- och lägerdagar för dessa distrikslag! (i menyn till vänster)

Vänliga fotbollshälsningar
ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND
Utvecklingskommittén

Dan Elofsson
010-476 50 62
dan.elofsson@osterg.rf.se
- - - - - - - - - -