Ny film om Respekt i Fotboll

En ny film har tagits fram på temat Respekt i Fotboll i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Länsförsäkringar Östgöta. En februarikväll samlades medlemmar ur "Fotbollsfamiljen" för att spela fotboll och formulera sitt budskap om Respekt i Fotboll. Vad betyder Respekt i Fotboll för dig?


Filminspelning Marija Banusic

Se FILMEN OM RESPEKT I FOTBOLL och fundera själv, diskutera med fotbollsvänner, i laget och i föreningen.

Läs mer om hur Östergötlands Fotbollförbund arbetar med Respekt i Fotboll och om projektet "Föreningscoachen".

NY FILM OM RESPEKT I FOTBOLL
Respekt är ett vedertaget begrepp inom fotbollsvärlden kring etik och moralfrågor. Sedan 2008 har Östergötlands Fotbollförbund arbetat med Respekt i Fotboll.
- Under 2017 firar vi tillsammans med föreningar, kommuner och företag att Östgötafotbollen fyller 100 år. Respekt i Fotboll är ett prioriterat område och i synnerhet inom "Föreningscoachen" som är förbundets största satsning någonsin på föreningsutveckling, säger Anders Bengtson, ordförande i Föreningskommittén.

Länsförsäkringar Östgöta, som har möjliggjort förbundets satsning på Respekt i Fotboll, gav förbundet en annorlunda jubileumsgåva.
- När Länsförsäkringar gav oss möjligheten att göra en film fick vi verkligen tänka igenom vad budskapet respekt står för. Vi kom fram till att det kan stå för många och olika saker för olika människor inom Fotbollsfamiljen. Vår förhoppning är att filmen sprids brett till spelare, ledare, föräldrar och leder till diskussion och samtal, säger Thomas Kölnäs, kanslichef på Östergötlands Fotbollförbund och fortsätter:
- Vi hade aldrig kunnat göra filmen utan Länsförsäkringars stöd. Extra glädjande är att filmen visas publikt i samband ihop med våra allsvenska lag som även medverkar i filmen genom Andreas Johansson och Marija Banusic som är två stora förebilder.

Länsförsäkringar Östgöta utökar under 2017 sitt engagemang inom Respekt i Fotboll.
- Respekt i Fotboll är ett led i vårt samhällsengagemang, där vi jobbar förebyggande på olika sätt. Via fotbollen lär vi fotbollsengagerade på alla nivåer vikten och värdet av att vi tar ansvar och respekterar varandra. Vi tycker film är ett bra sätt att kommunicera en komplex fråga och att det kan skapa diskussion inom fotbollen, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Filmen har producerats av Skogens Media i samarbete med Kojan Film.

Medverkande
Daniel Gustavsson (Assisterande FIFA-domare), Ulrica Löv, domare och lagkapten IFK Norrköping Dam, Jan Melle, seniortränare, William Lundell, juniorspelare, Maja Lundin, ungdomsspelare, Andreas Johansson, IFK Norrköping, Marija Banusic, Linköpings FC, Sven Eggefalk, vd Länsförsäkringar, Kafashi Houshyar, seniorspelare.
Projektledare
Johan Thorén, Förenings- och utvecklingskonsulent, Östergötlands Fotbollförbund.
Producent
Gustav Skogens (Skogens Media)
Filmning
Simon Öster (Kojan Film)