Ett gott RiF-exempel

Rimforsa IF och Kisa BK tog gemensamt ansvar för det goda matchklimatet inför lokalderbyt Rimforsa IF - Kisa BK den 20 maj.

Som det brukligt vanligvis är kring ett derby och dess laddning, oavsett vilka lag som möts, så stundade derbyt mellan Rimforsa IF och Kisa BK 20 maj på Åsundavallen.

Vissa specifika förberedelser kring arrangemanget hade ordnats ngt litet extra, ex entréingången, och en del annat "smått och gott" inför matchen osv.

Alla betalande fick ett Respekt i Fotboll-kort tillsammans med matchprogramet, resp lag gick på rad efter domartrion och samlades framför läktaren, där speakern läste upp budskapet "Respekt i fotboll", benämnde dess vikt och att detta är ett samarbete mellan Östergötlands Fotbollsförbund, Länsförsäkringar Östgöta, SISU Idrottsutbildarna och föreningar.
Det blev en bra stämning kring matchen, inget "stök" el annat som ex "läktar-coacher" etc. Och jag vill ju gärna tro att detta kort i entrén gav en effektiv tankeväckare.
Vi hade i förväg förberett oss med fler matchvärdar än vanligt,och med ett gott samarbete med Kisa BK genomfördes det med ett gott matchklimat. Fr Rimforsa IF var vi 4 st; Per-Arne (ordförande), Anne - Louise (utbildningsansvarig och styrelse), Micael(spelutvecklare i Rif och TKU ÖFF) och Carlo (ledare i Rif) samt från Kisa BK Tomas Blixt (ordförande) och Claes-Göran Blixt (ledare i KBK).

RIF o KBK
Det blev helt enkelt en sån där fotbollskväll som man tänker sig, vädret var ljummet, bra med publik (uppskattningsvis 350 betalande), god kamp på planen, och ett stort tack till samtliga inblandade.

Anne - Louise J.
Rimforsa IF