Nya utbildningar i RIF

ÖFF har under många år arbetat med Respekt i Fotboll (RIF). Nu har förbundet tagit fram utbildningsmaterial för RIF riktat till ledare, föräldrar och spelare. Utbildare är Kent Hellström med lång erfarenhet av fotbollsutveckling.

Respekt i Fotboll syftar till att förbättra klimatet på och utanför fotbollsplanen. ÖFF arbetar tillsammans med SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Länsförsäkringar Östgöta med att sprida budskapet Respekt i Fotboll till spelare, tränare, ledare, domare, föräldrar och publik inom alla fotbollsföreningar i Östergötland.

RIF-utbildningar
Det nya utbildningsmaterialet för Respekt i Fotboll riktar sig till tre grupper;
- ledare
- föräldrar
- spelare.

Syftet är att få verktyg att arbeta konkret i vardagen med RIF-frågor i föreningen. Utbildningen genomförs en kväll där vikten läggs kring diskussion och samtal.

- Det är bra att ÖFF har tagit fram ett utbildningsmaterial för Respekt i Fotboll. Det är något som efterfrågas av föreningarna. För mig handlar Respekt i Fotboll om en bred fråga med många perspektiv. I grund och botten handlar det om att det ska skapa öka fotbollsglädje och att fler barn och unga fortsätter spela fotboll. Det ger ett bättre fotbollsklimat för både spelare och ledare, säger Kent Hellström, RIF-utbildare.

Idrottslyft
RIF-utbildningar kan genomföras kostnadsfritt genom beviljat idrottslyft från ÖFF. Observera att Idrottslyftsmedel är begränsade.

KONTAKT & FRÅGOR
Vill boka RIF-utbildning eller ställa frågor,
Kontakta Kent Hellström:
Mail: fc.kentahell@gmail.com
Telefon: 070-552 94 97

Vill du söka Idrottslyft för RIF-utbildning:
Kontakta Dan Elofson:
Mail: dan.elofsson@osterg.rf.se
Telefon: 010-476 50 62