Respekt i Fotboll-film

Filmen nedan är ett samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Länsförsäkringar Östgöta och är något Östergötlands Fotbollförbund stolt ställer sig bakom. En februarikväll samlades medlemmar ur "Fotbollsfamiljen" för att spela fotboll och formulera sitt budskap om Respekt i Fotboll. Vad betyder Respekt i Fotboll för dig?

Läs mer om hur Östergötlands Fotbollförbund arbetar med Respekt i Fotboll och om projektet "Föreningscoachen".

NY FILM OM RESPEKT I FOTBOLL
Respekt är ett vedertaget begrepp inom fotbollsvärlden kring etik och moralfrågor. Sedan 2008 har Östergötlands Fotbollförbund arbetat med Respekt i Fotboll.

Länsförsäkringar Östgöta är ÖFF:s partner i frågan, och har med sitt engagemang bidragit med förutsättningar för att Respekt i Fotboll ska vara ett självklart inslag i östgötsk fotboll.
- Respekt i Fotboll är ett led i vårt samhällsengagemang, där vi jobbar förebyggande på olika sätt. Via fotbollen lär vi fotbollsengagerade på alla nivåer vikten och värdet av att vi tar ansvar och respekterar varandra. Vi tycker film är ett bra sätt att kommunicera en komplex fråga och att det kan skapa diskussion inom fotbollen, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Filmen har producerats av Skogens Media i samarbete med Kojan Film.

Medverkande
Daniel Gustavsson (Assisterande FIFA-domare), Ulrica Löv, domare och lagkapten IFK Norrköping Dam, Jan Melle, seniortränare, William Lundell, juniorspelare, Maja Lundin, ungdomsspelare, Andreas Johansson, IFK Norrköping, Marija Banusic, Linköpings FC, Sven Eggefalk, vd Länsförsäkringar, Kafashi Houshyar, seniorspelare.
Projektledare
Johan Thorén, Förenings- och utvecklingskonsulent, Östergötlands Fotbollförbund.
Producent
Gustav Skogens (Skogens Media)
Filmning
Simon Öster (Kojan Film)