ÖSTGÖTAFOTBOLLEN FYLLER 100 ÅR
Den 18 mars 1917 bildades Östergötlands Fotbollförbund i Norrköping. Hundra år senare ska Östgötafotbollen firas och hyllas under hela 2017. Det är inte förbundet i sig som står i centrum utan alla spelare, ledare, eldsjälar, lag och föreningar som gjort fotbollen till det är i Östergötland. ÖFF vill genomföra jubileet över hela länet ihop med föreningar, kommuner, näringslivet och andra intressenter. Redan nu pågår förberedelser bakom kulisserna som det inom kort går att läsa mer om.
Välkomna att vara med och fira Ösgötafotbollen 100 år under 2017!

KONTAKT
Har du idéer, förslag eller inspel kring jubileet, kontakta:
Jubileumsgeneralen: Kjell Augustsson, på kjell.augustsson@osterg.rf.se
Jubileumskoordinator: Andreas Green, på andreas.green@osterg.rf.se
Kanslichefen: Thomas Kölnäs, på thomas.kolnas@osterg.rf.se

En kväll att minnas

Fotbollscaféet i Motala blev en verklig fotbollskväll med många lokala minnen berättade av ass landslagskaptenen Peter Wettergren, f d elitdomaren Jim Pettersson, f d allsvenska spelaren Johnny Erlandsson samt tränaren Niklas Egnell. Rutinerad samtalsledare var Kjell Augustsson inför ett 50-tal åhörare.

Inbjudan till Fotbollscafé i Motala

Östergötlands Fotbollförbund fyller 100 år i år och bjuder tillsammans med Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap in till Fotbollscafé måndagen den 27/11 kl. 18.30 på Idrottspaviljongen, Idrottsparken Motala.

Ella och Miro fick pris vid IFK:s Stjärnkväll

Den 18 mars 2017, på årsdagen av ÖFF:s "födelse" uppvaktade många föreningar, kommuner och regionen förbundet. IFK Norrköping valde vid det tillfället att skänka två stycken priser som skulle gå till två yngre och lovande ledare i Östergötland, ett pris till en ung kvinna och ett pris till en ung man.

Länets första landskamp i Futsal

Lördagen den 11 november 2017 kommer att inom östgötafotbollen bli en historisk dag . Det var nämligen dagen, då länets första Futsallandskamp spelades i Norrköping. En landskamp som ingick i jubileumsfirandet av ÖFF 100 år.

ÖFF:s träff blev en hyllning till Sven Andersson

ÖFF bjöd i lördags in till nostalgiträff inom ramen för sitt 100-årsjubileum. Inbjudna var styrelse- och kommittéledamöter, förbundskaptener, spelarutbildare, kurs- och lägerinstruktörer m fl.

Futsallandskamp Sverige - Ungern

Ta chansen att se världens snabbast växande sport, när Sveriges främsta Futsalspelare kommer till Norrköping för att spela Futsallandskamp mot Ungern den 11 november kl 14 i Himmelstalundshallen. Se också erbjudandet om Lagbiljett här nedan.

Välbesökt Fotbollscafé i Finspång

Sex kändisar berättade i 3 timmar på välbesökt Fotbollscafé i Finspång. Kvällen arrangerades i mitten på september av Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap inom ramen för ÖFF:s 100-årsjubileum.

Inbjudan till fotbollskväll i Finspång

Östergötlands Fotbollförbund fyller 100 år i år och bjuder tillsammans med Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap in till fotbollskväll den 18/9 kl. 18.30 på restaurangen i Bildningen på Finnvedsvägen 4, Finspång.

Nilla besökte ÖFF

Världsspelaren Nilla Fischer och beteendevetaren Sanna Detlefsen gästade östgötaidrotten under söndagen och föreläste samt diskuterade runt teamat - Fotboll på lika villkor för alla!

Inbjudan till en jubileumsmatch

Lördag den 17 juni kl 16.00 välkomnas Östers IF till Kopparvallen och till en riktigt klassisk fotbollskamp. Eftersom ÅFF firar 110-årsjubileum i år vill man göra just den här dagen till en av årets roligaste - tillsammans med er förening.

Välbesökt fotbollscafé i Åtvidaberg

Samtalsledaren Bosse Ohlsson var i sitt esse när han fick presentera ett antal gamla ÅFF-profiler på ÖIHS och ÖFF:s fotbollscafé i Åtvidaberg i början av april.

Fotbollscafé i Åtvidaberg om ÖFF 100 år

Inbjudan till Jubileumscafé 4/4 kl 18.30 i Kulturhuset, Åtvidaberg. Bl a kommer ÅFF:s tränare Roar Hansen och LFC nya tränare Kim Björkegren att föreläsa under kvällen.

Hundra år av glädje och en dag att minnas!

Östergötlands Fotbollförbund vill tacka alla föreningar, företag, samarbetspartners, kommuner och Region Östergötland, Länsstyrelsen, ÖIF, andra förbund, Svenska Fotbollförbundet, RF med flera för den fantastiska uppvaktning vi fick på 100-årsdagen av vår tillblivelse, när vi firade östgötafotbollen lördagen den 18 mars 2017

ÖFF fick hyllningar

Alla var på plats. Till och med Svenska Fotbollförbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, liksom RF-basen och förre landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson. Detta när Östergötlands Fotbollförbund firade sin 100-åriga tillvaro i Värmekyrkan i lördags.

Fira Östgötafotbollens 100 år

Som bekant firar Östergötlands Fotbollförbund 100 år den 18 mars. Det är då på dagen 100 år sedan förbundet bildades. Inbjudan till jubileumsdagen har alla föreningar fått och det skulle glädja oss mycket om vi gemensamt kunde manifestera firandet av Östgötafotbollens 100 år. OSA 14 mars.

Peter Wettergren föreläser i Mjölby

Inbjudan till Jubileumscafé 27/2 kl 18.30 i Stadshusets cafeteria, Mjölby. Bl a kommer herrladslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren att föreläsa under kvällen.

Starka föreningar i Östgötafotbollen

Föreningscoachen är Östergötlands Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarnas gemensamma storsatsning på att stärka "föreningen" inom Östgötafotbollen. Satsningen omfattar bland annat ett antal lokala coacher som arbetar nära och ute i föreningar.

IFK och LFC spelar speciella jubileumsmatcher

Glädjande kan vi berätta att både IFK Norrköpings FK och Linköpings FC förgyller årets jubileumsfirande med speciella jubileumsmatcher i årets upplaga av Danske Banks Cup.

Detta händer under jubileumsåret

2017 är ett speciellt år för fotbollen I Östergötland. Den 18 mars är det nämligen 100 år sedan ett antal klubbar i länet gick samman för att bilda Östergötlands Fotbollförbund.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter