UEFA B

Kursen UEFA B riktar sig till seniorledare.
- - - -
OBS INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE:
(ÖFF satsade på att genomföra en UEFA B under hösten 2018 - våren 2019.
Datum:
Modul 1 10-11/11
Modul 2 8-9/12
Modul 3 12-13/1 2019
Modul 4 9-10/2 2019
Modul 5 9-10/3 2019
Modul 6+7 30/5 - 1/6 2019
Anmälan till dan.elofsson@osterg.rf.se senast 1 september 2018.
Frågor till ÖFF:s kansli, 010-476 50 62
Kostnad, 15.000 kr per deltagare. inkl kursmaterial och förtäring. (exkl logi).
Utbildningen genomförs företrädesvis i Norrköping och Linköping.)
Obs inställd pga för få deltagare!

För att vara behörig att gå UEFA B krävs att man har fullföljt utbildning C-Diplom eller motsvarande.

- - - -
Mer information om UEFA B:

Välkommen till Svenska Fotbollförbundets
seniortränarutbildning UEFA B!

I utbildningen UEFA B förbereds du för att möta spelare som har erfarenheter av utbildning enligt SvFF:s spelarutbildningsplan. Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Du får en gedigen introduktion i spelets alla delar och hur du kan planera och genomföra träningen för att utveckla spelarnas och lagets förmåga i alla avseenden. Spelförståelse och teknik har en given plats i materialet, och spelsystem, arbetssätt i anfalls-, försvars- och omställningsspel, fasta situationer och målvaktsspelet behandlas. Fysträning och fitness i den moderna fotbollsträningen och värdet av en integrerad och matchlik träning av fotbollsfysiska kvaliteter tas upp mycket utförligt. Planering och organisation av såväl enskilda träningspass som hela säsongen ur både utvecklings- och belastningssynvinkel har ett eget avsnitt.

Den moderna fotbollspedagogiken framhålls, och du får arbeta med ditt ledarskap i det viktiga avsnittet om ledarskap och lärande. Du får bekanta dig med lärande- och coachningsmetoder som modellinlärning, guided discovery och instruktionsmetodik för att bredda ditt register.

Områden som kost och prestation och även en grundläggande del om fotbollsskador har sin plats i materialet. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att observera och analysera matcher samt att leda laget under match genom att skapa effektiva matchplaner med en vinnande taktik.

I utbildningen ingår också ett omfattande och mycket inspirerande webbmaterial med filmer, arbetsuppgifter och fördjupningstexter.

Slutligen: Din positiva attityd till att utveckla dina fotbollskunskaper kommer att, tillsammans med de övriga kursdeltagarna och de kursinstruktörer du möter under utbildningen, garantera en kurs av hög klass som ger dig alla möjligheter att höja din tränarkompetens.
https://www.youtube.com/watch?v=sXtYsX_-EHY&feature=player_embedded