UEFA B

Svenska Fotbollförbundet har omarbetet tränarutbildningen. Kursen UEFA B riktar sig till seniorledare och arrangeras i distrikten från 2016.
- - - -
ÖSTERGÖTLANDS FF HAR JUST AVSLUTAT SIN FÖRSTA UEFA B-UTBILDNING (27 maj 2017), Nästa utbildning i Östergötland startar under hösten 2018.
För intresseanmälan, mejla dan.elofsson@osterg.rf.se
- - - -
Här nedan kan Ni läsa om utbildningen som genomfördes 2016-2017:

För att vara behörig att gå UEFA B krävs att man har fullföljt utbildning C-Diplom eller motsvarande.
Aktuell utbildning:

UEFA B Östergötland 2016/2017:

*Modul 1 Linköping, 19-20/11 - 2016
*Modul 2 Norrköping, 10-11/12- 2016
*Modul 3 Norrköping övernattning, 21-22/1-2017 (obs platsen)
*Modul 4 Norrköping, 11-12/2- 2017
*Modul 5 Linköping, 25-26/3-2017 (obs datum)
*Modul 6+7 Linköping övernattning, 25-27/5-2017
Kursavgift: 18 000kr/deltagare (inklusive logi vid 2 moduler).
- - - -
Mer information om UEFA B:

Välkommen till Svenska Fotbollförbundets
seniortränarutbildning UEFA B!

I utbildningen UEFA B förbereds du för att möta spelare som har erfarenheter av utbildning enligt SvFF:s spelarutbildningsplan. Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Du får en gedigen introduktion i spelets alla delar och hur du kan planera och genomföra träningen för att utveckla spelarnas och lagets förmåga i alla avseenden. Spelförståelse och teknik har en given plats i materialet, och spelsystem, arbetssätt i anfalls-, försvars- och omställningsspel, fasta situationer och målvaktsspelet behandlas. Fysträning och fitness i den moderna fotbollsträningen och värdet av en integrerad och matchlik träning av fotbollsfysiska kvaliteter tas upp mycket utförligt. Planering och organisation av såväl enskilda träningspass som hela säsongen ur både utvecklings- och belastningssynvinkel har ett eget avsnitt.

Den moderna fotbollspedagogiken framhålls, och du får arbeta med ditt ledarskap i det viktiga avsnittet om ledarskap och lärande. Du får bekanta dig med lärande- och coachningsmetoder som modellinlärning, guided discovery och instruktionsmetodik för att bredda ditt register.

Områden som kost och prestation och även en grundläggande del om fotbollsskador har sin plats i materialet. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att observera och analysera matcher samt att leda laget under match genom att skapa effektiva matchplaner med en vinnande taktik.

I utbildningen ingår också ett omfattande och mycket inspirerande webbmaterial med filmer, arbetsuppgifter och fördjupningstexter.

Slutligen: Din positiva attityd till att utveckla dina fotbollskunskaper kommer att, tillsammans med de övriga kursdeltagarna och de kursinstruktörer du möter under utbildningen, garantera en kurs av hög klass som ger dig alla möjligheter att höja din tränarkompetens.
https://www.youtube.com/watch?v=sXtYsX_-EHY&feature=player_embedded