Topp 5 i Pantkampen 2017

ÖFF:s Pantkamp 2017 i samarbete med Pantamera har sparkat igång. Det är enkelt, smidigt att samla in pant och gynnar engagemanget, ekonomin och miljön. Läs om hur vinnarföreningen Igelfors IF gjorde för att samla in över 25 000 kr förra året.

ÖFF:s Pantkamp utgår från Pantameras enkla och smidiga föreningskoncept. Under förra årets tävling samlade ett 30-tal föreningar i Östergötland in över 184 000 burkar och flaskor vilket motsvarade 164 000 kr som betalades ut till föreningarna.
I Pantameras nationella tävling "Föreningskampen" samlade föreningar i Sverige in totalt 18,3 miljoner burkar och PET-flaskor, vilket genererade 15,7 miljon kronor till föreningslivet.

Så här gjorde vinnarföreningen
Bäst i premiärupplagan av ÖFF:s Pantkamp lyckades Igelfors IF som samlade in 134 säckar och fick in över 25 000 kr till klubbkassan. Föreningen fick även åka till Friends Arena på landskampsresa med 20 glada och stolta medlemmar.

Ordföranden och eldsjälen Göran Johansson berättade hur man arbetar:
- Vi i Igelfors är mycket glada över att vi vann panttävlingen och att vi fick åka på landskampsresa till Friends Arena tack vare Pantamera. Det var en stor upplevelse för många. Vi är några stycken engagerade som organiserar insamlingen av pant och har gjort det under ett antal år.

- Tidigare skötte vi städningen av Skogsröjet, men det blev för tungt när vi inte var så många till slut. Då är det bättre att samla in pant. Vi organiserar en regelbunden insamling och upphämtning av pant i samhället. Vi hjälper även skolan med pantinsamling. Det gäller att vara noga när vi går igenom säckarna för en gång hittade vi en kastrull och den kan man ju inte panta. Det har nog blivit upp mot 500 säck genom åren, avslutar Göran.

Aktuell ställning i Pantkampen
Efter drygt en månad av årets Pantkamp ser topp 5 ut enligt följande:
1. Örtomta GOIS F04-06
2. Hannäs IF
3. Boxholms IF
4. KFUM Trix
5. IK Waria F 99-02

Läs mer om hur föreningen enkelt registrerar sig. Glöm inte att ange "ÖFF" i kommentarrutan för deltagande i tävling.

TIPS fråns coachen: Tänk på att det är föreningen som tävlar, så att flera lags insamlingar insatser samordnas!