Föreningscoachen är Östergötlands Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarnas gemensamma storsatsning på att stärka "föreningen" inom Östgötafotbollen. Satsningen omfattar bland annat ett antal lokala coacher som arbetar nära och ute i föreningar. Läs mer under information.

Workshop om digitalt och utbildning

Tillsammans med Sport Competence bjuder vi in till två inspirerande workshops på temat digitala möjligheter och föreningsutveckling. Den 21 aug i Norrköping och 28 aug i Linköping.

Utbildningar i konstgräs Steg 1 och 2

Östergötlands Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet arrangerar konstgräsutbildningar under hösten. Steg 1 arrangeras den 24 aug i Linköping och Steg 2-utbildningen arrangeras den 4-5 okt i Växjö.

Vårens tränarutbildningar är genomförda

En av ÖFF viktigaste basuppgifter är att enligt SvFF:s stegutbildningar arrangera tränarkurser i Östergötland. Vi har på senare år satsat på att fortbilda och rekrytera nya tränarutbildare.
Utbildningarna genomförs ofta i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och olika samarbetsföreningar. Via Idrottslyftet ges ekonomiska möjligheter att utbilda många tränare.
Under våren 2017 har nedanstående utbildningar genomförts:

Seminarium - Konstgräs & Miljöaspekter

Svenska Fotbollförbundet och Östergötlands Fotbollförbund bjuder in till ett högaktuellt seminarium om konstgräsplaner på temat miljö och ekonomi. VARMT VÄLKOMNA!

PANTKAMPEN – Örtomta pantar starkt

Örtomta GOIS F04-06 deltar i ÖFF:s Pantkampen och är ett inspirerande exempel. - Panta är ett enkelt sätt att tjäna tillräckligt med pengar till lagkassan. Det är en gemensam aktivitet som tjejerna i laget till största del kan göra själva, säger lagledare Eva Sevetin.

Utveckla dig själv

Nu finns ett nytt utbildningsmaterial "Utveckla dig själv" som är framtaget ihop med SISU Idrottsutbildarna inom ramen för Respekt i Fotboll. Det är ett antal enkla kontrollfrågor som du som ledare och tränare kan ställa dig själv för att stärka dig och din ledargrupp.

Ny film om Respekt i Fotboll

En ny film har tagits fram på temat Respekt i Fotboll i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Länsförsäkringar Östgöta. En februarikväll samlades medlemmar ur "Fotbollsfamiljen" för att spela fotboll och formulera sitt budskap om Respekt i Fotboll. Vad betyder Respekt i Fotboll för dig?

Östergötland bidrog med mångfald

Svenska Fotbollförbundet arrangerade en konferens i Växjö på temat "Mångfald och social inkludering genom fotboll". Från Östergötland deltog över 30 personer från föreningar, förbundet, SISU Idrottsutbildarna och kommuner.

Örtomta tar täten i Pantkampen

ÖFF:s Pantkamp i samarbete med Pantamera går vidare. Fler föreningar tar chansen att göra en insats för ekonomin, engagemanget och miljön! Läs om 10 nyttiga tips och råd om hur du som lag och förening ökar pantningen.

Starka föreningar i Östgötafotbollen

Föreningscoachen är Östergötlands Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarnas gemensamma storsatsning på att stärka "föreningen" inom Östgötafotbollen. Satsningen omfattar bland annat ett antal lokala coacher som arbetar nära och ute i föreningar.

Visa alla nyheter