Vanliga frågor

Vem är arrangör av lägret?
Arrangör är Östergötlands Fotbollsförbunds domarkommitté. Ansvarig lägerledare är Freddy Engström.

Hur kan lägret vara gratis?
Vi har ett samarbete med aroscupen där vi får en ersättning för de matcher vi täcker under turneringen. Dessutom har vi samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Detta sammantaget gör att vi kan erbjuda denna produkt helt kostnadsfritt.

Får jag arvode för de matcher jag dömer?
Nej, men du behöver inte betala någonting för observationer eller den teoretiska utbildningen heller.

Hur många matcher per dag dömer man?
Detaljerna kring det måste vi utarbete tillsammans med ArosCupen, men vi siktar på max 2 HD-uppdrag per dag och sen 2-3 AD-uppdrag. Matchtiden är förkortad så dessa samtliga uppdrag motsvarar ca 2 fulltidsmatcher.

Jag kan inte vara med alla dagarna, får jag följa med ändå?
Nej. Lägret bygger på en blandning av teori och praktik där det finns en agenda som sträcker sig från torsdag kväll – lördag kväll. Söndagens slutspelsmatcher är sedan att betrakta som lite av ett examensprov. Grunden för instruktörsutlåtandet är hur väl man tar till sig av de teoretiska instruktionerna samt förbättringspunkter från matchgenomgångar under de första dagarna in i sista dagens matcher.

Vad ska jag ha ett instruktörsutlåtande till?
Instruktörsutlåtande från ArosCupen kommer används tillsammans med observationsrapporter ifrån serien inför kommande klassificering. Om du upplever att du får för lite observationer eller att du har förbättringspunkter som du vill ha hjälp att jobba med kan du göra det på lägret.

Får alla som vill följa med?
Vi hoppas kunna ta med alla som är intresserade. Men det finns naturligtvis en maxkapacitet för hur många domare som kan följa med, vi måste se till att vi har observatörer och instruktörer så det räcker. Om det blir för många anmälda kommer vi ta en diskussion tillsammans med coacher och domarklubbar och försöka hitta en prioriteringsordning.

Vilka domare får följa med?
Lägret är till för domare som uppfyller nedanstående krav.

  • Distriktsdomare
    • Har godkänd fortbildning för 2019
  • Ungdomsdomare som
    • Har gått steg 1 eller fortbildning ungdomsdomare under 2019
    • Har dömt matcher i spelformen 11 mot 11 och kan uppvisa någon slags referens (antingen från sin domarklubb, en domarkollega el motsv.)

Hur ser boendet ut?
Det kommer bli klassrum eller motsvarande. Man måste ta med luftmadrass/liggunderlag eller motsvarande.

Om du inte fått svar på din fråga?
Finns det något mer du undrar över är du välkommen att kontakta ÖFF:s domarkonsulent Hampus Haglund. Skicka ett mail till hampus.haglund@osterg.rf.se eller ring 010-476 50 66

Anmälan till 2019 års läger är öppen, välkommen med din intresseanmälan!