Nu är Diplomerad Förening igång

Nu är Svensk Fotbolls stora satsning på föreningsutveckling igång genom lanseringen av Diplomerad Förening. Det är ett sätt för föreningar att skapa en struktur och komma igång med ett utvecklingsarbete ihop med ÖFF coh SISU. Föreningarna Eneby BK, Lindö FF och IFK Wreta Kloster är först ut med att skriva på överenskommelsen om att arbeta med Diplomerad Förening.

VAD ÄR DIPLOMERAD FÖRENING

Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin utveckling. Svensk fotboll har identifierat ett antal målbilder som tillsammans beskriver en bra fotbollsförening. Utifrån dessa målbilder har det sedan skapats ett antal kriterier för föreningar att arbeta med.

Svenska Fotbollförbundet, Östergötland Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna har till uppgift att stötta föreningarna i deras utvecklingsarbete kopplat till Diplomerad Förening.

INNEHÅLL

Diplomerad Förening innehåller följande delar:

  • Digitalt enkät verktyg för självskattning
  • Sex målområden med målbilder, kriterier, verktyg och fördjupning: 1). "Inriktning och Ledning" 2). "Ledarförsörjning" 3). Spelarutbildnignsplan 4). Ekonomisk styrning 5). Kommunikation 6). Demokrati och delaktighet.
  • Processtege för utvecklingsarbete med ÖFF och SISU
  • Överenskommelse med Svenska Fotbollförbundet
  • Digitalt processtöd för utvecklings och diplomeringsarbete

DIPLOMERAD FÖRENING - WEBBPORTALEN

På portalen för Diplomerad förening kan du läsa mer om Diplomerad förening och få svar på frågor som vad, hur och varför.

KICK-OFF

Kick-OFF Diplomerad Förening

Nyligen kickade Diplomerad Förening igång på allvar genom att tre föreningar tog beslutet att teckna en överenskommelse med Svenska Fotbollförbundet om att arbeta med Diplomerad Förening. ÖFF:s diplomerare Kjell Storm och Johan Thorén kunde glada trycka på den gröna knappen i processtödet.

KONTAKT

Är din förening intresserad av att veta mer om Diplomerad Förening och hur man kommer igång, kontakta:

Projektledare och Diplomerare:
Kjell Storm
Mail: kjell@sisu.nu
Telefon: 070-508 88 57

Projektkoordinator och Diplomerare:
Johan Thorén
Mail: johan.thoren@osterg.rf.se
Telefon: 0708-33 61 71