Årets domare i Östergötland är...

Domarutvecklingskommittén i Östergötland har utsett Paul Shamoun till årets domare 2020.

Paul har haft en lång karriär på förbundsnivå. Redan 2008 blev han ordinarie i div 3 och 2011 gick han steg 4 för att sedan 2013 vara med på en särskild fortbildning om en möjlighet att nå div 1. Men det var ett tufft nålsöga att passera, såväl då som nu och chansen uteblev.

Positiv inställning

Trots att han under en period efter detta till och med degraderades och fick se flera andra domare få chansen så gav han aldrig upp. Han sade aldrig ett ont ord om en kollega som fick chansen utan fortsatte satsa och rada upp fina insatser år efter år och tog sig tillbaka till toppen i div 2-gruppen.

2020 kom chansen

Säsongen 2020 visade Paul sin fulla kapacitet och levererade verkligen i de matcher som gällde och till slut, efter många års hårt och målmedvetet satsande, så kom chansen. Den 28 november debuterade han i div 1 med matchen FK Karlskrona – Tvååkers IF som han klarade av med goda vitsord.

En förebild för domare

Paul är ett föredöme för alla domare i Östergötland. Han har alltid haft fysiken som krävs att döma långt över den nivån han varit på. I år genomfördes en regeltävling bland div 2-grupperna och Paul sopade banan med konkurrenterna med 80 av 80 rätt. Paul har också i många år verkat som distriktsinstruktör och domarobservatör för våra distriktsdomare och delar med sig av sin kunskap och erfarenheter till sina kollegor. Detta gör Paul till en god ambassadör för respekt i fotboll och påminner oss alla om att hårt arbete lönar sig och att vi aldrig ska ge upp en dröm.

Lycka till i framtiden!

Vi gratulerar Paul till utmärkelsen och önskar honom lycka till i sin framtida domargärning.