Diplom för jämställd sponsring

Länsförsäkringar Östgöta är sedan länge samarbetspartner till Östergötlands Fotbollförbund och många fotbollsföreningar kring Respekt i Fotboll. Nu har företaget nått silvernivå i sitt arbete med jämställd sponsring och skickar en passning till andra företag att följa med. För föreningar innebär det många möjligheter att hänga med i utvecklingen.

På bilden: Nilla Fischer, Linköpings FC, Tommy Eklöf, Länsförsäkringar Östgöta, Johan Thorén, ÖFF, och elever från Arenaskolan Emma (ishockey), Olle (Fotboll), Theo (Fotboll) och Lisa (Innebandy).

Resursfördelning och ledarrekrytering

Svensk fotboll har i sin verksamhetsplan målet att stärka rollen som samhällsaktör och vara pådrivande i frågor som jämställdhet, inkludering och mångfald.

- Jämställdhet är en prioriterad fråga för ÖFF som vi arbetar aktivt med för att öka kunskapen inom förbundet och i föreningar. Fördelning av resurser och ledarrekrytering är centralt när det kommer till jämställdhet oavsett nivå inom fotbollen, säger Johan Thorén, utvecklingskonsulent och sponsringsansvarig på ÖFF.

Mål att sponsra jämställt

Länsförsäkringar Östgöta som är en samarbetspartner till många föreningar i Östergötland har senaste åren arbetat med att öka jämställdheten i sitt sponsringsarbete. Att företaget blir FairPay silver-certifierade innebär att sponsringen nu fördelas med 40 procent till tjejer och 60 procent till killar. Ambitionen är att nå guldnivån med en helt jämställd sponsring redan under nästa år, 2021.

– Att jobba med jämställdhet och inkludering är en självklarhet. Idrotten är en superkraft när det kommer till samhällsförändring och det är inom damidrotten som tillväxten finns. Detta är förstås positivt för samhället, men också för vad vi som lokalt kundägt bolag står för, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Modernt och attraktivt

ÖFF arbetar med att skapa förutsättningar för föreningar att bedriva utvecklingsarbete både av föreningen och fotbollsverksamheten. Det handlar bland annat om tränarutbildning, spelarutbildning samt ett kvalitets och utvecklingsarbete inom ramen för Diplomerad Förening, där jämställd fördelning av resurser är ett av de ekonomiska kriterierna.

-Ekonomi och fördelning av resurser är en ständigt aktuell fråga för styrelserna i föreningarna. Vi ser att om det görs utifrån kunskap och insikt vad jämställdhet handlar om gör det att föreningar uppfattas som moderna och attraktiva, oavsett om det handlar om att behålla och rekrytera medlemmar, få med sig sponsorer och i relationen med sin kommun och andra intressenter.

Gemensam målbild

ÖFF har som mål att få så många som möjligt att spela fotboll så länge och så bra som möjligt. Det möter Länsförsäkringar Östgötas mål att verka för en idrott för alla.

- Det är hög tid att vi i näringslivet driver på omställningen till en jämställd idrott, där tjejer och killar ska ha samma förutsättningar. Förändring börjar med handling och näringslivet har enorma möjligheter att påverka. Nu vill vi uppmana andra företag att gå samma väg, säger Tommy Eklöf.

Här kan du läsa mer om Länsförsäkringars arbete med sponsring och här kan du läsa mer om ÖFF:s arbete med jämställdhet och Plus 10 000.