Föredrag Fotbollens Samhällsnytta

Måndagen den 5 oktober, i samband med ett digitalt möte arrangerat av organisationen SE UPP, berättar Caroline Waldheim, ansvarig för Fotbollens Samhällsnytta på Svenska Fotbollförbundet, om bland annat att en krona satsad i fotbollen ger tio kronor tillbaka i hälso-, sociala och ekonomiska vinster för samhället.

Fotbollens Samhällsnytta

Svenska fotbollförbundet har använt sig av mätverktyget S R O I - Social Return On Investment, för att visa den ekonomiska, sociala och hälsomässiga nytta som fotbollen skapar i Sverige.

Sifforna talar sitt tydliga språk - hälsovinster på nästan 13 miljarder, sociala vinster på närmare 7 miljarder och rena ekonomiska vinster på drygt 3 miljarder per år - från svensk fotboll. Det här kommer Caroline Waldheim berätta om under ett möte arrangerat av SEUPP!

Mötesinformation

Vill du veta mer om det digitala mötet den 5 okt, kontakta Hans Wetterhall på hans.wetterhall@rfsisu.se. Preliminär tidpunkt för Caroline Waldheim är kl 17.30.
Klicka på Inbjudan till digitalt möte SE UPP! för att hitta länken till mötet som arrangeras via Zoom.

FAKTA: Sociala Ekonomins utvecklingspartnerskap i Östergötland!

SE UPP! är ett partnerskap mellan olika idéburna verksamheter, till exempel kooperativ, sociala företag, studieförbund och ideella föreningar. Det som för oss samman är att vi alla är aktörer inom den sociala ekonomin i Östergötland.