ÖFF i samarbete med ny fotbollsfest

Den 29 juli – 1 augusti är det premiär för Norrköpings Fotbollsfest – ett värderingsdrivet fotbollsevenemang som riktar sig till hela fotbollsfamiljen. Östergötlands Fotbollförbund (ÖFF) inleder ett samarbete med arrangörerna för att bidra till festen och stärka fotbollsutvecklingen i Östergötland.

Norrköping har, tack vare sin historia, en stolt fotbollstradition och har genom åren varit värd för flera turneringar och cuper, som av olika skäl försvunnit från kartan. Nu ska Norrköping, på allvar, utmana på flera plan och bjuder in till spel för pojkar och flickor 7-15 år och Parafotboll. Norrköpings Fotbollsfest genomförs av arrangörsföreningarna Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS i samarbete med Happy Events.

Internationella inslag

Med centrala spelplatser runt om i Norrköping och ett stort engagemang från föreningar, näringsliv och kommun finns alla förutsättningar för att skapa en nationell fotbollsfest med internationella inslag.

-Norrköpings Fotbollsfest ska bli Sveriges kvalitativt bästa och moderna fotbollsevenemang för barn, ungdomar och familjer. Vi är mycket positiva till att Östergötlands Fotbollförbund vill vara med som samarbetspartner och på olika sätt stötta och utveckla evenemanget, säger Mattias Zingmark marknadsansvarig för Fotbollsfesten i Norrköping.

Främjar fotbollsutvecklingen

ÖFF arbetar med att skapa bästa tänkbara förutsättningar för fotbollen både för spelare, ledare och föreningar.
- Vi ser mycket positivt på den satsning som görs i Norrköping genom Fotbollsfesten och det initiativ som föreningarna tagit. Vi ser att Norrköpings Fotbollsfest kommer bli en mötesplats för fotbollsälskare där vi kan vara med att genomföra aktiviteter som bidrar till en stor och viktig fotbollsfest, säger Thomas Kölnäs, kanslichef på Östergötlands Fotbollförbund.

Evenemang skapar värden

Det finns stora värden för föreningar, kommuner, näringslivet och fotbollen i stort att det arrangeras evenemang som Norrköpings Fotbollsfest.

- ÖFF har lång erfarenhet att som förbund genomföra internationella mästerskap och evenemang samt stötta andra cuper och turneringar i Östergötland. Norrköpings Fotbollsfest vilar på en stabil värdegrund som gör att evenemanget associeras med moderna värden inom fotbollen. Vi ser fram emot att samarbeta med Norrköpings Fotbollsfest och vara med på en spännande utvecklingsresa, säger Johan Thorén, utvecklingskonsulent på Östergötlands Fotbollförbund.