Plus 10 000 - fler kvinnor som ledare

I samband med Fotbolls-VM lanserar Östergötlands Fotbollförbund - Plus 10 000 - svensk fotbolls initiativ för att få in fler kvinnor och tjejer som ledare i svensk fotboll. Ett första steg är alla som vill engagera sig kan gå med i en grupp på Facebook.

Plus 10 000 är ett rikstäckande initiativ för att öka andelen kvinnor och tjejer som ledare och tränare inom fotbollen. Målet är att rekrytera över 10 000 fler tjejer och kvinnor inom fotbollen till år 2023!

I svensk fotbolls mål-och strategi för 2018-2022 står det att vi ska vara" Pådrivande i jämställdhet och mångfald inom svensk fotboll samt stärka vår ställning som viktig samhällsaktör i dessa frågor"

Detta innebär fler tjejer och kvinnor som fotbollsledare i olika positioner på och utanför planen i roller som tränare, domare, styrelse- och kommittéledamöter, i ordförandepositioner och ledningsgrupper samt andra roller i klubbar och föreningar.

Facebook-Grupp

Östergötlands Fotbollförbund har skapat en Plus 10 000-grupp på Facebook där man gå med för att engagera sig i Plus 10 000

Vill du ha mer information klicka på länken Plus 10 000 eller kontakta Johan Thorén på johan.thoren@osterg.rf.se.