F02-laget spelar final i Cup Kommunal

Östgötalaget för F02 spelar final mot Stockholm onsdagen den 26 juni kl. 19.15 på Halmstad Arena.

Även detta år har ÖFF gått till final. F02-laget var den 30 maj och spelade en svår semifinal borta mot Göteborgs FF. Det blev seger med 3-1 efter att My Cato och Ida Andersson gjort mål (samt ett självmål av Göteborg).

Nu väntar Stockholm i finalen den 26 juni klockan 19.15. Finalen spelas på Halmstad Arena inför alla deltagande distriktslag på flickornas Utvecklingsläger.

Vi har ställt några frågor till ÖFF:s DFK (förbundskapten) Gunnar Pettersson och han har svarat så här:

Hur ser det ut i truppen inför finalen?
Alla spelare som har deltagit i Cup Kommunal fram tills nu är tillgängliga. Några spelare har haft lite problem den senaste veckan och tvingats stå över matcher men alla räknar med att vara friska till finalen.

Vad är lagets styrka?
Kamratskapen brukar alltid vara bra i Östergötlands distriktslag men i det här laget är den unik. Alla jobbar hårt, stöttar varandra och trivs tillsammans. Den finns förstås bra individuella spelare i laget men framför allt är vi bra tillsammans.

Egna förväntningar?
Vi kommer att vara i Halmstad i tre dagar. Det kommer bli tre av de roligaste dagarna vi i laget har upplevt. Vad gäller matchen så förväntar vi oss en jämn match mellan två bra lag, precis som det var i semifinalen mot Göteborg.

Hur kan det komma sig att ÖFF nu är final andra året i rad?
Framför allt har alla ledare i föreningarna gjort ett väldigt bra jobb i att utbilda spelarna både på och utanför planen. I 02-årskullen var det tydligt redan i samband med 12-års lägret att ledarna i de olika lagen var bra kompisar. Det tror jag har bidragit till att spelarna kommer så bra överens. Likväl är spelarna bra utbildade i alla fotbollens delar. Jag tror att ÖFF:s strategiska och långsiktiga satsningar på Respekt i Fotboll och spelarutbildningsplanen nu efter många års arbete ger en synlig effekt på planen.

ÖFF:s team består av två DFK = Gunnar Pettersson och BjörnArnell, en mv-instruktör = Emma Ahlstrand, en SU (Spelarutbildningsansvarige) = Johanna Norgren och en koordinator = Dan Elofsson.