ÖFF och Holmen satsar på utveckling

Östergötlands Fotbollförbund (ÖFF) och Holmen Paper kan se tillbaka på ett långvarigt samarbete och möts i det gemensamma intresset att utveckla Östgötafotbollen. I rollen som officiell utvecklingspartner bidrar Holmen till att stärka förutsättningarna för att ÖFF och föreningarna kan arbeta med fotbollsutveckling tillsammans.

Svensk Fotboll är inne i en stark utvecklingsfas. Under ett antal år har omfattande resurser lagts på utvecklingsarbete. Det har bland annat resulterat i nya tränarutbildningar, nationella spelformer kopplat till spelutbildningsplan samt ett nytt koncept för Fotbollskolan. Det stärker arbetet för att uppnå de övergripande målen inom fotbollen: "Så många som möjligt", "Så länge som möjligt" och "Så bra som möjligt"

- Vi arbetar nu efter svensk fotbolls nya inriktning och kan erbjuda alla spelare, ledare och föreningar i Östergötland bra utbildningar och utvecklingsmöjligheter. Vårt mål är att få fler att börja spela fotboll, att tycka fotboll är roligt och fortsätta inom fotbollen hela livet i olika former och roller, säger Anette Hörström Johansson, ordförande i Fotbollskommittén inom ÖFF.


Fotbollsutveckling i fokus

Ett stort arbete ligger i att ta ut alla nya aktiviteter och utbildningar till föreningarna. ÖFF har ett starkt team av personer i rollen som fotbollsutvecklare som stöttar i utvecklingsarbetet.

- Vi har mycket bra fotbollsutveckling som vi genom våra fotbollsutvecklare kan hjälpa föreningarna att komma igång med och genomföra i sin verksamhet. Det handlar om Spelarutbildningsplan som följer de nya nationella spelformerna från 3 mot 3 till 11 mot 11. Vi har även "Fotbollens spela, lek och lär" som är svensk fotbolls inriktning för barn och ungdomsfotboll och en viktig grund, säger Stefan Strandberg utvecklingskonsulent och ansvarig för Spelarutbildningsplan på ÖFF.

Fotbollsskolan får nytt koncept

En nyhet inför 2019 är att Fotbollsskolan byter namn till "Fotbollsskolan – lira blågult".

- Att lira blågult innebär att göra sitt bästa på planen men att även vara schysst mot medspelare, motståndare och domare. Både på och utanför fotbollsplanen. Det nya koncepetet är ett sätt bredda och öppna upp fotbollskolan, säger Dan Elofson utvecklingskonsulent och ansvarig för Fotbollsskolan på ÖFF.

Holmen tar helhetsgrepp om fotbollen

Holmen Paper, med huvudkontor i Norrköping, har en lång tradition av att stötta regional fotboll med ett flerårigt samarbete med IFK Norrköping som grund. Genom samarbetet med ÖFF kring utveckling och utbildning blir det till en helhet.

- Holmen Paper har en lång historia av att engagera oss inom idrotten, inte minst genom vår lokala förankring och som en del av vårt samhällsengagemang. För oss är kontinuerlig utveckling ett viktigt fokusområde och genom vårt samarbete med ÖFF kan vi knyta ihop vårt engagemang i IFK Norrköping med både utbildningar och med Fotbollsskolan på gräsrotsnivå, säger André Skagervik, kommunikationschef på Holmen Paper.


För föreningar finns många möjligheter till fotbollsutveckling. Klicka på länkarna och läs mer om Tränarutbildningar, Spelarutbildningsplan och "Fotbollsskolan - lira blågult".