Sök stimulansbidrag för motionsfotboll

Motionsfotboll passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form. Fokus ligger på att förbättra sammanhållningen och hälsan på ett roligt och socialt sätt. Riksidrottsförbundet betonar att vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

En framgångsfaktor för att påverka folkhälsan positivt är att erbjuda fysisk aktivitet, inte bara de traditionella aktiviteter vi har idag, säger kanslichefen Thomas Kölnäs.

Östergötlands Fotbollförbund (ÖFF) satsar sedan 2018 på utökad motionsfotboll i föreningarna. Vi har nu också sammanställt en informationsbroschyr med goda exempel från våra föreningar och med argument varför det är så viktigt med motionsfotboll och andra hälsofrämjande aktiviteter.

Nu kan vi också erbjuda alla föreningar som tänker starta upp någon form av motionsverksamhet för nya målgrupper ett ekonomiskt stimulansbidrag på 2 500 kr/förening. Det gäller också för nya lag (målgrupper) som öskar delta i Utmaningen eller Play For Fun. Dessutom finns det möjlighet att få visst ekonomiskt stöd för liknande aktiviteter via Idrottslyftet, då som en försöksverksamhet i samarbete med ÖFF (t ex för Fotboll Fitness).

Här kan ni ta del av några exempel på motionsaktiviteter som idag bedrivs i våra östgötska fotbollsföreningar: Skidåkning, ledarfotboll, föreningsdag, knattekul, föräldrafotboll, yoga, Futsal, bollihop, styrketräning, tipspromenad, gåfotboll, simning, boule, utegympa, bordtennis, dans och varpa.

Ni är varmt välkomna att både söka stimulansbidrag och bidrag för försöksverksamhet via Idrottslyftet!

Hör av Er till Carro Phalén på mail carro.phalen@osterg.rf.se eller tel. 010–4765064.

Vi bifogar denna information tillsammans med vår broschyr, inbjudan till Utmaningen och Play For Fun samt Fotboll Fitnessbroschyren.

ÖFF:s broschyr

Utmaningen

Play For Fun

Fotboll Fitnessbroschyren

Östergötlands Fotbollförbund