Eneby BK årets cupmästare

Eneby BK kan nu titulera sig som cupmästare efter att ha besegrat IK Östria Lambohov med 2-7 (0-1) i årets final i Danske Banks Herrcup.

Kenny Wiis NT har skrivit följande artikel den 28 augusti:

Östria Lambohov dominerar i division 6 där de stormar mot serieseger efter tolv raka segrar.

Eneby är fint med i toppstriden i division 3 och har chans på uppflyttning.

Det skiljer tre divisioner mellan lagen – under tisdagskvällen möttes lagen i Östgötacupens final på ett välfyllt Lambohovsvallen.

Både Östria Lambohov och Eneby var via sina finalplatser klara för kval till svenska cupen. Men i potten låg – förutom äran – 20 000 kronor i prispengar.
Stålar som skulle komma väl till använding på exempelvis en lagresa senare i höst.

Föga förvånande var det Eneby som styrde och ställde på planen. Det fysiskt starka laget skapade ett knippe vassa målchanser i första halvlek, men Östria-målvakten Carl-Hjalmar Eriksson visade upp ett förtroendeingivande spel.

Eneby spräckte till slut den viktiga nollan. I 37:e minuten bufflade Andreas Lind in ledningsmålet. Oerhört viktigt för Eneby, då faktum kvarstod: Lambohov hade tre bonusstraffar att utnyttja under matchens gång.
Hemmalaget sparade straffarna till andra halvlek och 0–1 stod sig in i pausen.
Det var en öppen historia.

Eneby fick starten de ville på andra halvlek när Philip Johansson satte dit tvåan. Östria Lambohov kämpade dock föredömligt, stod upp bättre spelmässigt och innan matchuret visade 60 plockade de fram sitt första av tre ess i rockärmen: bonusstraffen.
Josef Haddad var inte kylig, han var stekhet och bombade in 1–2 till publikens förtjusning – som fick upp förhoppningarna om en cuptitel.

Då kom några olyckliga minuter för Lambohovs del – och lyckliga sett med Eneby-ögon.
Inom loppet av tre minuter gick Eneby upp till 4–1. Lambohov valde direkt efter fyran att slå sina två återstående bonusstraffar. Josef Haddad vandrade fram med vetskapen om att två mål var snudd på ett måste för att ha en realistisk chans till seger.
Eneby-målvakten Molgan Vester klev då fram ordentligt och räddade Haddads första straff. Vester var även nära att ta andra straffen också, men vi hade 4–2 till Eneby med dryga 20 minuter kvar att spela.

Det var ett drömläge som Eneby förvaltade. Under slutet så hann de smälla dit ytterligare tre baljor som fastställde slutresultatet 7–2.

Triumfen i Östgötacupen var Enebys tredje genom tiderna.