David prisades inför IFK-Sirius

ÖFF:s Domarcoach Benny Pettersson och Länsförsäkringar Östgötas Jimmy Nilsson delar här tillsammans ut förebildspriset för "Respekt i Fotboll" till "årets Domare 2017" David Almgren från Mjölby FDK, i samband med matchen IFK-Sirius.

Motivering:
I december 2015 drabbades David Almgren av hjärtstillestånd i samband med en innebandymatch. David överlevde tack vare snabba och rådiga insatser av personer på plats och ambulans.

Det tog tid innan han hittade tillbaka till fotbollsplanen och att våga satsa och träna igen. Men väl tillbaka kom han snabbt upp till samma nivå som han var på tidigare, men det slutade inte där.

Under 2017 har David genomgått steg 4-utbildning och gjort så pass bra ifrån sig att han fick chansen att debutera som domare i div 1 herrar med matchen Ängelholms FF - Kristianstad FC. Och innan året var till ända fick han ytterligare en match och vid årets slut blev David klassificerad som ordinarie huvuddomare i div 1, vilket gör honom till länets högst rankade huvuddomare på herrsidan.

Davids resa visar på både viljestyrka, målmedvetenhet, engagemang och passion för fotbollen och domarrollen men även på en förmåga att ta en motgång och vända till något positivt.

Han är en ledare som tar ansvar för såväl sitt team, som sina domslut och för matcherna han dömer vilket gör honom till en god ambassadör för Respekt i fotboll.

David fick ta emot en prischeck på 10 000 kr riktad till Mjölby FDK och en personlig tavla på sig själv.

ÖFF