Välkommen till årets seriespel

Nu är vi igång igen! Allsvenskan rullar på både för dam- och herrfotbollen, liksom övriga nationella serier. Nu startar också våra distriktsserier.

Från mitt håll finns det förhoppningar om spännande matcher, mycket publik och en väg tillbaka till den Respekt i Fotboll som under några år visade på goda resultat, men där den positiva trenden dessvärre bröts under fjolåret. Dags att starta i god anda med respekt för motståndare, funktionärer och publik!

Breddfotbollen står stark i Östergötland 2017, året då ÖFF firar sitt hundraårsjubileum. Parollen - Hundra år av glädje – kan förhoppningsvis också prägla detta år. Vi försöker också i år att ge föreningarna extra stöd genom vårt projekt Föreningscoachen (i samverkan med ÖIF och SISU) för att breddfotbollen ska kunna stå stark i många år framöver.

I högsta serierna har vi mycket att försvara från förra året: Guldet till Linköping FC, tredjeplatsen i herrallsvenskan för IFK Norrköping! IFK gick dessutom till final i svenska cupen men förlorade mot Östersund. LFC har fortfarande chansen. Vi håller tummarna!

Internationella matcher väntar både LFC och IFK i år. Det ger en extra krydda utöver seriematcherna. På just den internationella scenen kommer förmodligen elitlagen ha god representation i EM för damer, U21 och kvalmatcherna som återstår för herrlandslaget under sommaren och hösten.

Östergötlands Fotbollförbund önskar er alla en säsong fylld av glädje, framgångar och framflyttade positioner i föreningsarbetet! Lycka till!

Östergötlands Fotbollförbund

Sven-Inge Arnell
ordförande