Jonas Eriksson ryter ifrån!

Vår domar-expert Jonas Eriksson drog igång en rejäl diskussion med sin debattartikel i Aftonbladet. Bl a skriver Jonas att det måste finnas andra föräldrar och vuxna runt planen som har modet och civilkuraget att säga ifrån när personer, som borde föregå med gott exempel, missköter sig.

Bakgrunden till artikeln är 19-årige Albin Collin som dömer fotboll. På en match så valde en tränare i laget, som hävdade fått ett domslut emot sig, att kliva in på planen och aggressivt skrika högt till Albin. Ingen stoppade honom utan istället klev en förälder fram och ropade högljutt att Albin var "helt dum i huvudet" som inte dömt frispark till laget.

Ledaren vägrade lämna planen och det resulterade i att Albin tvingades att avbryta matchen mellan pojkar födda 2007, som spelade match för att ha kul i en turnering där man inte räknar slutresultatet.

Jonas skriver att det måste finnas andra föräldrar och vuxna runt planen som har modet och civilkuraget att säga ifrån när personer, som borde föregå med gott exempel, missköter sig.

Vidare skriver han att ledaren och föräldern borde skämmas. Att kliva in på en plan, våga ta ansvar, ha mod att ta svåra beslut, att vara beredd på att få kritik – det är svårt nog. Att hålla på såhär kommer i längden leda till färre domare och sämre kvalité på domarskapet.

Artikeln i Aftonbladet kan Ni läsa här, se bifogad länk.

ÖFF