Nya Nationella Spelformer

Här presenteras Svenska Fotbollförbundets rekommenderade spelformer för barn- och ungdomsfotbollen. Dessa regeler gäller för alla barn- och ungdomsfotboll from säsongen 2018 i Östergötland.

Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. I arbetet med nya spelformer har den övergripande tanken varit att bland annat tydliggöra matchens betydelse, planens yta i kombination med antalet spelare. Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse. Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.

Nedan finns foldrar för varje spelform samt spelregler.

3 mot 3, 6-7 år
5 mot 5, 8-9 år
7 mot 7, 10-12 år
9 mot 9, 13-14 år
11 mot 11, 15-19 år
Spelregler barn och ungdom 2018
Nyheter för Östergötland 2018
Rörliga bilder för spelformerna

Framtidens Fotboll 25 februari 2018 - Spellista
Spelformer
Domare
Anläggning
Värdegrund
Futsal

Den 3e mars 2018 arrangerades en träff för ungdomsansvariga där de Nya Nationella Spelformerna presenterades nedan finner ni den information som presenterade.
Information från ÖFF
Information från SvFF

Föreningsbesök och information om de Nya Nationella Spelformerna.
Önskar er förening arrangera en informationsträff för ledare kring de Nya Nationella Spelformerna? Kontakta carro.phalen@osterg.rf.se för att boka in en träff.

Sarg från Tress hos Lindö FF
Upplev de Nya Nationella Spelformerna och se 3 mot 3.
I Samband med några pilotföreningar finns möjlighet att se hur ni praktiskt kan lösa de Nya Nationella Spelformerna, datumen är preliminära.
Mer information om sarger för inköp och utlåning.

City Gross Arena, Lindö 26/8, 15/9
Åby IP - 12-13 ma
Linköping Kenty - maj och juni
Malmslätts AIK – juni och MAIK-cupen 6-7 okt
Borens IK – prel maj, 1 sept

Vill ni testa 3 mot 3 i er förening? Kontakta carro.phalen@osterg.rf.se för möjlighet att låna ett när för 3 mot 3-spel.