Nya Nationella Spelformer

Nu är spelformerna för barn- och ungdomsfotbollen definitivt beslutade av SvFF´s Repskapsmöte 20/11-18.

Här presenteras Svenska Fotbollförbundets rekommenderade spelformer för barn- och ungdomsfotbollen. Dessa regeler gäller för alla barn- och ungdomsfotboll from säsongen 2019 i Östergötland.

Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. I arbetet med nya spelformer har den övergripande tanken varit att bland annat tydliggöra matchens betydelse, planens yta i kombination med antalet spelare. Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse. Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.


Här hittar du en folder per spelform där vi beskriver de viktigaste delarna för varje spelform.
Skriv ut önskad folder och ta med den till träningar, matcher, samlingar, informationskvällar eller liknande.
Nedan finns också "Planstorlekar för barn- och ungdomsfotboll" som är en översikt för de olika spelplanerna kopplade till respektive spelform.

Föreningsbesök och information om de Nya Nationella Spelformerna.
Önskar er förening arrangera en informationsträff för ledare kring de Nya Nationella Spelformerna? Kontakta carro.phalen@osterg.rf.se för att boka in en träff.

Sarg från Tress hos Lindö FF
Upplev de Nya Nationella Spelformerna och se 3 mot 3.
I Samband med några pilotföreningar finns möjlighet att se hur ni praktiskt kan lösa de Nya Nationella Spelformerna, datumen är preliminära.
Mer information om sarger för inköp och utlåning.

6 juni arrangerar IFK Norrköping en 3 mot 3 cup för barn födda 2012.

Vill ni testa 3 mot 3 i er förening? Kontakta carro.phalen@osterg.rf.se för möjlighet att låna ett när för 3 mot 3-spel.