Information inför höststarten

Det är snart dags att dra igång höstens tävlingsverksamhet både på senior- och ungdomsnivå (några har redan startat). Därför vill vi påminna om Svenska Fotbollförbundets riktlinjer och vad som gäller vid träningar, matcher och cuper etc.

Det är en speciell säsong på grund av Corona vilket bland annat innebär att de flesta serier spelas som enkelserier i hela landet, men i övrigt gäller våra tävlings- och representationsbestämmelser i enlighet med ordinarie regelverk.

I enlighet med tävlingsbestämmelserna är respektive förening ansvarig för sin verksamhet och Östergötlands Fotbollförbund uppmanar starkt alla föreningar att följa SvFF:s rekommendationer och riktlinjer vid sina olika arrangemang.

Det kommer många frågor till kansliet gällande matcharrangemang. Nedan hittar du länk till SvFF:s riktlinjer i sin helhet, och här kommer ett utdrag från riktlinjerna som handlar om genomförande av matcharrangemang:

Det här gäller vid genomförande av matcharrangemang
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:

  • på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare, funktionärer och, i förekommande fall, sändande TV-bolag och annan media) ska vara på plats, samt
  • sätta upp skyltar vid arenan/idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig(a) för att vänligt be ev. publik att lämna arenaområdet/idrottsplatsen.

Detta gäller både tävlings- och träningsmatcher.

Här hittar du mer information om SvFF:s riktlinjer

Här hittar du mer information om varför SvFF rekommenderar publikfri verksamhet

Svenska Fotbollförbundet har tagit fram en affisch som kan användas för att informera anhöriga och publik om läget, ni kan ladda ned den här: Affisch

Lycka till med höstsäsongen!

ÖFF:s tävlingsavdelning