Årets domare 2019

Domarkommittén i Östergötland har utsett Patricia Yacoub till årets domare 2019. Läs motiveringen nedan:

Patricia har under året genomgått Svenska Fotbollförbundets steg 2-utbildning och gick ut därifrån med goda vitsord och har därefter först debuterat som domare i damer div 1 och även herrar div 5. Utöver detta har hon också testat på att döma som assisterande domare i herrar div 3 och Elitettan.

Patricia tar sig an den utmaning det är att döma fotboll med en nyfikenhet och entusiasm som aldrig verkar sina och den inställningen delar hon med sig av till andra både på och utanför planen. Detta gör henne till en god ambassadör för Respekt i Fotboll och en förebild för alla domare - men kanske framförallt för alla unga kvinnor som domarskrået så väl behöver.

Trots att Patricia endast är 18 år gammal och fortfarande i början av sin karriär så är hon redan Östergötlands högst rankade damdomare och den enda som sätter gränserna för hur långt hon kan nå är hon själv.

Vi gratulerar Patricia till utmärkelsen och önskar henne lycka till i sin fortsatta domargärning.