Tallboda IF firade sitt 50-årsjubileum

Här ser vi Tallboda IF:s ordförande Lena Carmesten mottaga Östergötlands Fotbollförbunds jubileumsgåva av Maria Hagström och Lena Renholm från ÖFF:s styrelse.

50-ÅRSJUBILEUM
Allt började en sommar 1967 med ett pojklag och drömmen om en hemmaplan, som ledde till att eldsjälar, såsom Bertil Eriksson och Lennart Eriksson, bildade Tallboda IF den 8 maj 1969.

Under åren har olika typer av aktiviteter kommit och gått men det som har varit, och fortfarande är hjärtat i föreningen, är att erbjuda något för alla.
För Tallboda IF betyder aktiviteter inte bara idrott utan även friluftsaktiviteter och sociala sammankomster, såsom traditionellt Valborgs- och Midsommarfirande.

Från början i föreningen fanns möjligheten att utöva fotboll, tennis, gymnastik och annan motionsidrott men efter hand har bland annat skidspår, hockeyrink, rally (!) och pingis anordnats.

Idag är den huvudsakliga idrottsverksamheten fotboll som sysselsätter allt från 5-åringar till våra representationslag i seriespel.

Med hjärtat i Tallboda
Tallboda IF tar ett samhällsansvar i området, vilket man redan gjorde 1969 där trygghetsvandringar, välkomnande attityd och respekt för varandra är några av de viktigaste delarna.

Vision och verksamhetsidé
Tallboda IF är idag en förening med visionen att skapa aktivitet för alla på hemmaplan. Det innebär att Tallboda IF ska erbjuda en aktiv fritid för alla i Tallboda med omnejd genom att arrangera idrottsaktiviteter och sociala evenemang, i syfte att främja hälsa och gemenskap.

Jubileumsfirande på Tallbodadagen
Lördagen den 7 september firade föreningens sitt 50-årsjubileum. Hela dagen fylldes med massor av aktiviteter för alla medlemmar och medföljande gäster.

ÖFF deltog under dagen och gav föreningen en jubileumsgåva samt delade ut några förtjänsttecken till några eldsjälar i klubben.

Text: Tallbodas hemsida