Respekt i Fotboll, grönt kort och matchvärdar

Efter den uppmärksammade händelsen under juni månad, så samlar vi nu kraft för att tillsammans förbättra stämningen på och utanför planen för en trygg idrottsmiljö för våra barn och ungdomar. Alla vi vuxna runt barnen behöver hjälpas åt och bär ett gemensamt ansvar för att skapa en glädjefylld fotbollsupplevelse och ett livslångt idrottsintresse.
Läs mer i artikeln.

Till hösten lanserar vi Grönt kort!

I alla matcher för barn och ungdom 8-14 år delar ledarna ut ett grönt kort till någon i motståndarlaget som gjort en extra insats kring fair play och respekt i fotboll. Mer information och exempel på vad som kan leda till ett grönt kort och hur du som ledare kan tänka hittar du här.

Matchvärdar – Respekt i Fotboll

Inom satsningen för Respekt i Fotboll erbjuder vi en rad utbildningar för spelare, ledare och föräldrar. Är din förening intresserad av en utbildning? Kontakta ÖFF's Fotbollsutvecklare Kent Hellström,

070-552 94 97, fc.kentahell@gmail.com

Inom barn- och ungdomsfotbollen ansvarar hemmalaget för att det finns en matchvärd på plats. Matchvärden ska bidra till att matchen spelas i en trygg och glädjefylld miljö för alla domare och spelare. Inför varje match genomförs en handhälsning och Respekt i Fotboll läses upp. Efter matchen tackar vi motståndare och domare.

Manual för matchvärdar

Östergötlands fotbollförbund har västar för matchvärdar, saknar er förening västar? Kontakta Carro Phálen, 010-4765064, carro.phalen@osterg.rf.se på ÖFFs kansli så ser vi till att er förening erhåller västar för matchvärdar.